Økologisk mat satt i system!

Pressemelding Oslo, 26. februar 2006 - Økologisk mat begynner å bli fast følge til norske festivaler og arrangement. Den bevisste forbruker ønsker sunn hurtigmat, men å få servert økologisk mat har ikke alltid vært like lett å få til. Men nå har Oikos - Økologisk Landslag fått en egen tilrettelegger for økologisk matservering. Første arrangement ut er Terje Haakonsens snøbrettkonkurranse The Oakley Arctic Challenge den 2.-3. mars.


Den økologiske utfordringen
Å kunne spise økologisk gourmetmat mens du ser på verdens beste snøbrettkjørere prøve seg på verdensrekord i høydehopp i kvartpipa eller nyte stor musikk på festivaler er ingen selvfølge.

Har du vært på Øyafestivalen, The Arctic Challenge eller Quartfestivalen så er det sannsynlig at du har spist økologisk mat. Faktisk det over 19 festivaler i Norge som serverer økologisk mat. Men å kunne servere 100 prosent økologisk mat under arrangementene er det bare The Arctic Challenge og Øyafestivalen som har fått til. Dette skyldes at det ikke har vært et system for å levere og servere økomat.

Dette blir det nå en forandring på. Oikos - Økologisk Landslag har ansatt en egen festivaltilrettelegger for økologisk mat på større arrangement og festivaler. Tilrettelegger og prosjektleder Idun Leinaas har som mål å utarbeide et tilbud på økologisk matservering for alle større arrangement som ønsker det. Ikke bare skal festivaler kunne servere økologisk mat, det skal også være en variasjon i serveringen og ikke for dyrt.

ØkoJam - Gode samarbeidspartnere
The Oakley Arctic Challenge får offentlig støtte, men selv med støtte så er det ikke lett å kunne tilby 100 % økologisk mat under arrangementet. Regler må følges! Men med støtte fra Debio, Helios, Godt Brød, Øko-kompaniet, Kolonihagen, Haugengruppen og Max Havelaar og flere til så lar dette seg gjøre. Selvsagt under styring av Festivaltilrettelegger fra Oikos Idun Leinaas og prosjektleder ØkoJam, Ingeborg Sommerfeldt.

Økologisk gourmetmat
Denne uken starter The Oakley Arctic Challenge. Terje Haakonsen er grunnleggeren av denne anerkjente snøbrettkonkurransen. Hans engasjement for en sunnere livsstil reflekteres i snøbrettkonkurransen. I år som året før så vil både deltagere og publikum får servert økologiske kvalitetsmat med vekt på lokale tradisjoner som en forlengelse av den kulturelle opplevelsen. Her blir ikke noe usunn hurtigmat servert.

For ytterligere informasjon kontakt:
Prosjektleiar Festivaltilretteleggjar Idun Leinaas, idun@oikos.no, 917 32 877
Prosjektleiar ØkoJam Ingeborg Sommerfeldt, ingeborg.sommerfeldt@gmail.com, 997 20 854
www.thearcticchallenge.com
http://www.oikos.no/

Om The Oakley Arctic Challenge
En snøbrettkonkurranse grunnlagt av Terje Haakonsen i 1999.

Om Oikos - Økologisk Landslag
Oikos er en medlemsorganisasjon stiftet 3. september 2000 gjennom en sammenslåing av Norsk Økologisk Landbrukslag (NØLL), Norsk Økologisk Urtelag (NØU) og Økoprodusentane. Oikos arbeider for å fremme målene og idegrunnlaget i økologisk landbruk og styrke det økologiske miljøet i Norge. Medlemmene består av både produsenter og forbrukere (1800 medlemmer i 2006).