Økologisk mat på Øyafestivalen - hvorfor det egentlig?

Vi i Øyafestivalen har i fire år valgt økologiske råvarer til maten som blir servert vårt publikum, våre frivillige og artistene som spiller hos oss. I fjor ble det totalt sett servert 80.000 økologiske porsjoner, laget av 25 tonn økologiske råvarer! Hvorfor det egentlig?

God mat laget av flinke kokker har hele tiden vært viktig for oss i Øyafestivalen. Helt fra starten har Oslorestauranter laget mat til publikum. Men så bestemte vi oss for at maten de laget også skulle være økologisk.

Dette arbeidet startet i 2003 hvor vi inngikk et samarbeid med Oikos – fellesorganisasjonen for økologiske forbrukere og produsenter. Målet var og er at all mat som lages på festivalen er av økologiske råvarer. Vi mener at kun naturlige, sprøytefrie råvarer er godt nok – og det beste av alt – vi har vist i løpet av fire år at det på langt nær er mulig å gjennomføre. Prosjektet er en viktig del av miljøarbeidet til Øyafestivalen. Vi ønsker å være et foregangseksempel for andre arrangører, næringsliv og deg som privatperson. Vi vil at Øya-publikummet skal ha er god kulturopplevelse – i tillegg gir vi de besøkende god samvittighet – ved å servere økologisk mat og resirkulere alt avfall.

En god festival bør også kjennetegnes ved å servere god mat, og dette er noe vi har tatt på alvor. De siste årene har Øyafestivalen høstet mye positiv omtale for festivalmaten, som har kommet fra noen av Oslos mest spennende, unge og trendy kjøkken. Tradisjonen føres videre med en helhjertet satsning på økologisk mat. Årets festivalpublikum vil kunne velge og vrake i økologisk gourmet-festivalmat til en billig penge. En varmrett koster rundt 70 kroner og for smårettene skal man som festivaldeltager ikke trenge å punge ut med mer enn maksimalt 50 kroner.

Restaurantene som sto for kokkeleringen i 2007 var Plah, Gloria Flames, Mecca, Farmers Market, Brasserie Blanche, Champagneria, Helios og Godt Brød. I tillegg kom en gjeng skikkelige rockegourmeter for å lage mat til festivalens artister, og også de 1200 frivillige får servert økologisk mat, frukt, kaffe, te og saft.

Prosjektleder: Linnea Svensson
Tlf 922 83 454
E-post: linnea@oyafestivalen.com
http://www.oyafestivalen.com/