Vi kårer den beste økobutikken i kommunen!

Som en del av AKTIV ØKO forbrukerkampanjen blir den beste økobutikken kåret i en rekke norske kommuner. Kåringene blir gjort i samarbeid med Økoløft kommuner, Oikos lokallag og flere andre organisasjoner og frivillige.

Vi oppfordrer alle aktive økoforbrukere til å følge med på kåringene og legge sin sommerhandel til kommunens beste butikk. Husk at ved å legge igjen penger i en butikk ovenfor en annen, gir du klar beskjed om at du støtter måten butikken drives på.

I mange kommuner vil aktive økoforbrukere i løpet av de neste to månedene sjekke ut økovareutvalget i kommunenes butikker, og i hver av disse kommunene vil den beste økologiske butikken bli kåret. Kåringene vil gi positiv oppmerksomhet til de butikkene som gjør en ekstra innsats på økologiens vegne. Samtidig vil bevisste forbrukere få vite hvor i nærområdet de bør legge handleturen sin for å sikre seg mest mulig økoprodukter. Vinnerbutikkene blir annonsert i lokale medier og på våre hjemmesider.

 

Kåringene blir gjennomført i samarbeid med Økoløft kommuner, Oikos lokallag og en rekke andre organisasjoner og frivillige.  Målet er at 20 kommuner skal få sin beste økobutikk kåret. Ta gjerne kontakt om du vil bidra til at din kommune får sin beste økobutikk kåret.

 

Se listen over kommuner og bydeler hvor den beste økobutikken skal kåres.

 

Er ikke din kommune på listen? Ta kontakt med Kristina Alnes kristina@oikos.no for å engasjere deg.