10 gode tips til den perfeke juleribba

Vi mener du får den beste ribba ved å velge en tykk ribbe med 2 - 3 cm fett under svoren.

1. Gni ribba inn med salt og pepper og la denne ligge i kjøleskapet i 2 døgn før bruk.

2. Varm opp stekeovnen til 250 C - over og undervarme.

3. Fyll 1 cm vann i langpanna og legg i ribba med svorsiden ned. Legg over stekefolie.

4. Stek på denne måten i ca 45 minutter til ribba har begynt å ese opp.

5. Legg ribba på rist med svorsiden opp på nest nederste rille. Sett stekeskuffen på nederste rille for å samle opp kraft og ribbefett som renner av ribba. (Ikke bruk stekefolien nå.)

6. Sett ovnen på 175 C og stek ca 45 - 60 minutter pr kg ribbe. Hvis ribba er fet, beregn lengste steketid. En fet ribbe med 2 -2,5 cm fett under svoren bør minimum ha 3 -4 timers steketid selv om den er under 3 kg.

7. Hvis svoren ikke har blitt sprø, kan du sette ovnen på grill. Da vil svoren blåse opp. Følg med - dette går fort og svoren kan fort bli brent.

8. Pakk ribba inn i folie og la den hvile i ca 20 minutter før du skjærer den opp.

9. Velger du familie ribbe bør du sette et steketermometer i ytre?leten. Når ?leten har nådd 70C kjernetempratur kan du skjære av denne og pakke den inn i stekefolie.

10. La den hvile til servering. Dette for at ?leten ikke skal bli tørr da dette er rent og magert kjøtt.

 

Serveres med tradisjonelt ribbe tilbehør