Fransk løksuppe

Bildet er hentet fra Tines mediearkiv.

4 Løk
60 g smør
1 ts sukker
1 ½ til 2 l økologisk grønnsakbuljong
Salt og pepper
Revet økologisk Norvegia

• Skrell løken og skjær den i løvtynne skiver eller strimler. Smelt smøret i en passende kjele, ha i løken og pepper, la den surre på svak varme til den er helt myk. Tilsett sukker og la det surre i ytterligere 1-2 minutter, rør hele tiden.
• Hell i buljongen å la det småkoke under lokk på svak varme i en god halv time.
• Server godt varm med revet ost og evt. brød med smør.


Handleliste

4 løk, Ø
Smør, Ø
Buljong, Ø
Norvegia, Ø

Vare merket med Ø finnes som økologisk alternativ.



Velger du et økologisk produkt, får du ikke bare et produkt som smaker godt, men som gjør godt også. I økologisk landbruk betrakter man naturen som en helhet hvor samspillet og balansen mellom jord, dyr og mennesker er svært viktig. Derfor tar man spesielle hensyn til miljø, renhet og kvalitet gjennom hele produksjonsprosessen, fra jord til bord.

Begrepet "økologisk" er rettsbeskyttet og kan kun brukes når produktet/produsenten er sertifisert. I Norge kontrolleres alt av Debio. Ø-merket er din garanti for at varen er økologisk.

Økologisk mat er ren nytelse. Vel bekomme!