Honningkake

Honningkake med krydder både dufter og smaker nydelig til jul.I denne oppskriften brukes det Fairtrade-merket sukker, honning, pepper og ingefær. Sukkeret kommer fra Zambia, honningen og krydderet kommer fra diverse land i Asia.

Foto: Tine

 

Ingredienser

 

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 150 °C. Til denne oppskriften trenger du en langpanne, en kakeform (som avbildet) eller ildfast form ca. 20x25 cm.
  2. Visp eggeplommer og sukker godt. Tilsett myk honning og smeltet, avkjølt smør. Bland det tørre sammen og rør det inn. Vend til slutt inn stivvispede eggehviter og hell røren i godt smurt form. Stek kaken i ca. 50 minutter midt i ovnen, og avkjøl den så på rist.
  3. Oppbevar honningkaken i tett folie, plast eller boks. Den blir bare bedre om den får "modnes" gjerne mer enn én måned.

Tips:

 

Pynt eventuelt glasur, eller med mandler og sjokoladeglasur ved servering.