Kefirvafler med revet eple

Kilde: Ren Mat. Bildet er hentet fra Tines mediearkiv.

6 dl økologisk hvetemel
2 dl økologisk sukker
2 ts vaniljesukker
1ts bakepulver
6 dl kefir
2 - 3 økologisk egg
2 skrellede, revne økologiske epler

• Smeltet smør i røren eller smør til steking (helst rørossmør).
• Skrell eplene, riv dem så fint som mulig og bland dem inn i røra. Stek i vanlig vaffeljern og server dem naturell, med sukker, og/eller med rømme og syltetøy (alt økologisk selvsagt).
• Man kan ha i litt kanel eller kardemomme i røren, hvis man ønsker det.
• Andre smaksvarianter: revet skall av appelsin og sitron
• Har du ikke vaffeljern kan du steke dem som sveler i panne.


Handleliste
Hvetemel, Ø
Sukker, Ø
Vaniljesukker
Kefir, Ø
Egg, Ø
Epler, Ø
Bakepulver
Vare merket med Ø finnes som økologisk alternativ.



Velger du et økologisk produkt, får du ikke bare et produkt som smaker godt, men som gjør godt også. I økologisk landbruk betrakter man naturen som en helhet hvor samspillet og balansen mellom jord, dyr og mennesker er svært viktig. Derfor tar man spesielle hensyn til miljø, renhet og kvalitet gjennom hele produksjonsprosessen, fra jord til bord.

Begrepet "økologisk" er rettsbeskyttet og kan kun brukes når produktet/produsenten er sertifisert. I Norge kontrolleres alt av Debio. Ø-merket er din garanti for at varen er økologisk.

Økologisk mat er ren nytelse. Vel bekomme!