Pepperkaker

Pepperkaker er en slager i julen, elsket av både store og små! Denne oppskriften er også full av ingredienser som kommer fra eksotiske strøk, som pepper, sukker, ingefær og kanel. Fairtrade-merking av disse varene innebærer at du er med på å bekjempe fattigdom ved å kjøpe og bruke dem. Bøndene som dyrker råvarene i Afrika, Asia og Latin-Amerika, mottar bedre handelsbetingelser og kan på denne måten selv ta styring over egen fremtid for seg og sin familie. God jul!

foto: Tine

Ingredienser

 

Slik gjør du:

1

Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften trenger du pepperkakeformer.
Husk at pepperkakedeigen må ligge kaldt en stund før du kjevler og stikker den ut, så det beste er om du lager den dagen før.

2

Bland smør, sirup, sukker i en kjele. Varm opp på middels varme til alt er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe.

3

Rør i fløten. Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt til neste dag.

4

Elt deigen i litt mel på bordet og kjevle den ca. 3 mm tykk. Stikk ut forskjellige figurkaker og stek dem i 9-10 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl kakene på rist.

5

Pynt eventuelt pepperkakene med melisglasur e.l.