Pesto

I de fleste Coop-butikker får du nå kjøpt ferske økologiske urter, som passer ypperlig i salater, supper, ovnsretter og gryter, for ikke å glemme PESTO.

Foto: frukt.no

 

Grunnoppskrift på pesto med basilikum

 

1 potte økologisk basilikum

3-4 fedd (økologisk) hvitløk

3 ss økologisk pinjekjerner / solsikkekjerner / valnøtter  eller mandler

¾ dl økologisk olivenolje

50 g revet økologisk parmesan

Kvernet sort økologisk pepper

½ ts salt

 

Kjør alt med stavmikseren til det blir en jevn blanding. Smak til med salt og pepper. I stede for pinjekjerner kan du bruke valnøtter, solsikkekjerner eller mandler. Det kan være vanskelig å få kjøpt økologisk hvitløk og pestoen kan også lages uten hvitløk.

 

 

Tomatpesto

 

 5 skiver tomat

1 fedd hvitløk

1 ss pinjekjerner / solsikkefrø etc

2 ss revet parmesan

5 ss olivenolje

 

Ha alle ingrediensene i bolle og kjør med stavmikser til det blir en jevn masse. I stede for pinjekjerner bruker du valnøtter, solsikkekjerner eller mandler.

 

 

Tips

Du kan også lage er smakfull dressing ved å blande litt pesto i rømme eller yoghurt. Bakte båtpoteter med pesto smaker også veldig godt. Eller hva med å bare tilsette litt pesto i den grønne salaten for ekstra god smak?

Bon appetit!