Purèsuppe

En annen måte å servere grønnsakssuppe på, er å kjøre den jevn med stavmikser.Da kalles det en purésuppe.

En purésuppe kan lages av de grønnsakene du har for hånd. Smaken bestemmes av hvilke grønnsaker og urter som benyttes. Du kan bruke en grønnsak alene eller flere sammen. Suppene kan tilsettes ferske eller tørkede urter etter smak for eksempel timian, oregano, koriander. Det kan være fint at noen av grønnsakene ikke blir så most, da får suppen mer karakter. Server suppen med grovt ferskt brød eller flatbrød.

Foto: frukt.no

Grunnoppskrifte på purèsuppe

1 liten løk

 

1-2 fedd hvitløk

 

1-2 ss olje

 

300 g grønnsaker (f.eks gulrot/ingefærrot eller blomkål/brokkoli eller squash)

 

5-6 dl vann

 

1 økologisk buljongterninger, (hønse eller grønnsak)

 

½ dl melk/fløte

 

½ krm pepper

 

Ferske urter etter smak og behag

 

 

 

 

 

 

Er suppen for tykk kan du spe med litt vann. Er suppen for tynn kan den jevnes med maisjevner.