Rømmegrøt

Bildet er fra Tines arkiver.

5dl Røros rømme
2dl hvetemel
5dl lettmelk
Ca. 1 ts salt

• La rømmen koke i ca. 5min.
• Tilsett halvparten av melet og rør kraftig.
• La det koke over svak varme til smøret/fettet pipler frem.
• Ta av smøret/fettet med skje eller en liten øse før du rører inn resten av melet og sper med melken.
• Spe med litt melk av gangen og rør godt mellom hver gang.
• La grøten småkoke i ca. 5 min.
• Smak til med salt.
• Serveres med sukker, kanel og smøret/fettet fra rømmen. Rosiner er også et alternativ som smaker godt til grøten.
• Rømmegrøt smaker godt om sommeren og passer bra sammen med spekemat.


Handleliste
2 beger Røros rømme Ø
Hvetemel Ø
Lettmelk Ø
Salt

Vare merket med Ø finnes som økologisk alternativ.



Velger du et økologisk produkt, får du ikke bare et produkt som smaker godt, men som gjør godt også. I økologisk landbruk betrakter man naturen som en helhet hvor samspillet og balansen mellom jord, dyr og mennesker er svært viktig. Derfor tar man spesielle hensyn til miljø, renhet og kvalitet gjennom hele produksjonsprosessen, fra jord til bord.

Begrepet "økologisk" er rettsbeskyttet og kan kun brukes når produktet/produsenten er sertifisert. I Norge kontrolleres alt av Debio. Ø-merket er din garanti for at varen er økologisk.

Økologisk mat er ren nytelse. Vel bekomme!