Rotsuppe

300g/3stk gulrot
100g kålrot
50g persillerot
50g pastinakk
50g sellerirot
1-2 løk
100g potet (kan sløyfes)
1-2 l buljong

• Skjær alt i terninger eller tynne staver.
• Fres først løken i litt olje eller smør, ha deretter i de andre ingrediensene og fres videre.
• Tilsett ønsket mengde kokende vann og vegetabilske buljongterninger eller urter.
• La det hele småkoke til grønnsakene er møre.
• Server gjerne med brød og smør eller en liten rømmeklatt. Suppen blir ekstra delikat med et dryss med nyklippet persille eller litt gressløk.
• Kan også lages med rødbete – gir en fantastisk farge og god smak!


”Fløyelsvarianten”

Gå fram som over. Ha i litt mindre væske enn hva du normalt bruker. Når grønnsakene er møre bruker du stavmikser eller kjøkkenmaskin til å kjøre suppen helt jevn. Spe med litt buljong hvis du synes den blir for tykk.

Server med persilledryss og rømmeklatt.

 


Handleliste
Gulrot Ø
Kålrot Ø
Persillerot Ø
Pastinakk Ø
Sellerirot Ø
Løk Ø
Potet Ø
Buljong Ø
Persille/gressløk

Vare merket med Ø finnes som økologisk alternativ.



Velger du et økologisk produkt, får du ikke bare et produkt som smaker godt, men som gjør godt også. I økologisk landbruk betrakter man naturen som en helhet hvor samspillet og balansen mellom jord, dyr og mennesker er svært viktig. Derfor tar man spesielle hensyn til miljø, renhet og kvalitet gjennom hele produksjonsprosessen, fra jord til bord.

Begrepet "økologisk" er rettsbeskyttet og kan kun brukes når produktet/produsenten er sertifisert. I Norge kontrolleres alt av Debio. Ø-merket er din garanti for at varen er økologisk.

Økologisk mat er ren nytelse. Vel bekomme!