Scones

Scones er kjapt å lage, smaker veldig godt, og er lett å lage med kun økologiske ingredienser.

Har du lyst på noe godt til en stor god kopp te nå i høstmørket, lager du kjapt noen scones. Disse lager du på under ½ time siden de ikke trenger å heve.

 

Scones smaker best helt nybakt og de kan serveres som de er, eller med ost og syltetøy til. Disse smaker også veldig godt til suppe. Tilsett da 2 fedd hvitløk og 2 ts tørkede urter isteden for sukker og rosiner.

 

Økologiske scones

 

1 ½ dl økologisk sammalt hvete

2 ½ dl økologisk hvetemel

2 ss økologisk rørsukker

2 ts (økologisk) bakepulver

2 ss økologiske solsikkekjerner

2 ss økologiske rosiner

2 dl Kefir (finnes kun i økologisk variant)

2 ss økologisk smør/margarin

 

 

Sett ovnen på 250°C. Bland mel, sukker og bakepulver i en bolle.  Smuldre smør/margarin i blandingen. Tilsett kefir, solsikkekjerner og rosiner ,og rør sammen til en passe løs deig.  Ta deigen ut av bollen og del den i to. Legg leivene på bakeplate med bakepapir. Trykk ut to runde leiver, ca 2 cm tykke. Lag et dypt kryss i hver leiv slik at det blir enkelt å bryte de opp i serveringsbiter når de er ferdig stekt.  Prikk med gaffel og stekes midt i ovnene de er gylne, ca 8-10 minutter.