Tabbouleh

Kilde: "Et ordentlig brød" av Camilla Plum

4 pers

3-400 g korn eller bulgur/couscous
4 tomater
1 agurk
3 vårløk
1 ½ dl olivenolje
Saft av 1-2 sitroner
2-3 chili - ikke for sterke
Revet skall av en sitron
Friske krydderurter f.eks.; Koriander, persille og mynte
1 Salathode
Salt og pepper

• Kok kornet.
• Skjær alle grønnsaker i små terninger. Riv salaten i mindre biter.
• Plukk bladene av krydderurtene.
• Bland en dressing av resten. Ha dressingen over kornet mens det fremdeles er varmt.
• Avkjøl hurtig og bland grønnsaker og urter i.
• Kan gjerne serveres med litt lettrømme eller kefir og brød med smør.



Handleliste
Korn, bulgur eller couscous Ø
Tomater Ø
Agurk Ø
Vårløk
Olivenolje Ø
2 sitroner Ø
2-3 chili
Krydderurt, frisk Ø
Salat Ø


Vare merket med Ø finnes som økologisk alternativ.



Velger du et økologisk produkt, får du ikke bare et produkt som smaker godt, men som gjør godt også. I økologisk landbruk betrakter man naturen som en helhet hvor samspillet og balansen mellom jord, dyr og mennesker er svært viktig. Derfor tar man spesielle hensyn til miljø, renhet og kvalitet gjennom hele produksjonsprosessen, fra jord til bord.

Begrepet "økologisk" er rettsbeskyttet og kan kun brukes når produktet/produsenten er sertifisert. I Norge kontrolleres alt av Debio. Ø-merket er din garanti for at varen er økologisk.

Økologisk mat er ren nytelse. Vel bekomme!