Yoghurt med honning og nøtter

Ønsker du å servere noe annet enn multekrem i år, kan yoghurt med honning og nøtter er en friskt og samtidig søtt alternativ. Bruker du honning og nøtter som er Fairtrade-merket, kan du samtidig spise desserten med god samvittighet. Da vet du nemlig at bøndene som har dyrket råvarene i Asia og Afrika mottar bedre betingelser når de selger varene sine til oss. Bon Appetitt!

foto: Tine

 

Ingredienser:

8 dl økologisk yoghurt naturell

2- 4 dl Fairtrade- honning

8 ss Fairtrade-merkede nøtter og mandler

 

Fremgangsmåte:

Om du ikke får tak i tykk gresk yoghurt, kan du lage din egen ved å ha yoghurt naturell i et dørslag dekket med en bommulsklede eks. et hvitt kjøkkenhåndkle. La det stå kaldt i minst en time, men gjerne natten over. Når youghurten er ferdig har du halvparten av yoghurten i serverings glassene. Ha på honning og deretter resten av yoghurten. Strø over hakkede nøtter og mandler.