Nordisk klimadag den 11.11.11

Oikos- Økologisk Norge inviterer dere til å være med å markere Nordisk Klimadag fredag den 11.11.11

Hva er klimavennlig mat? Hva er Ny Nordisk Mat? Hvilke råvarer er klimavennlige og nordiske? Hvordan produseres og transporteres næringsmidler og hvordan påvirker dette klimaet? Hvordan kan man lage en "Ny Nordisk Snacks"?

 

Oikos - Økologisk Norge inviterer dere til å ha en dag med fokus på mat, miljø og klima

Oikos - Økologisk Norge ved prosjektet "Hva er økologi?" tilbyr i anledning Nordisk klimadag å holde foredrag og aktiviteter om mat, miljø og klima for barn. Fokus vil være:

 

 

Lag en ”Ny Nordisk Snacks”

"Ny Nordisk Snacks" er en elevaktivitet for 5–20 åringer. Her kan du slippe kreativiteten og fantasien løs: Lag for eksempel klassens mest klimavennlige, sunne og velsmakende snacks.


Tema som vil diskuteres i sammenheng med snacks-oppgaven kan være: Hva er klimavennlig mat? Hva er Ny Nordisk Mat? Hvilke råvarer er klimavennlige og nordiske? Hvordan produseres og transporteres næringsmidler og hvordan påvirker dette klimaet? Hvordan kan man lage en "Ny Nordisk Snacks"?

Det er bare fantasien som setter grenser! Legg hodene i bløt i klassen/barnehagen og gi oss deres forslag til en "Ny Nordisk Snacks"!

 

Klima & mat – Ditt forslag!

I arbeidet med Nordsik klimadag 2011 involveres lærere i hele Norden. Fortell om din egen tankevekkende og morsomme undervisning om klima & mat. Hvordan engasjerer du elevene/barna dine i emnet klima, næringsmiddelproduksjon og mat?

 

Bli med i den nordiske ”kokeboka”

Utdrag fra de mest innovative, tankevekkende bidragene fra begge aktivitetene blir med i en nordisk ”kokebok”– en fellesnordisk nettpublikasjon med og om klimavennlig mat fra hele Norden. Premier til de mest spennende bidragene til begge aktivitetene!

 

Hvis dette er interessant kontakt prosjektleder Helle Johnsrud:

helle@oikos.no / tlf: 24 12 41 09/ mob: 93 65 31 00


Hold deg oppdatert! Meld deg på nyhetsbrevet på www.klimanorden.org og møt oss på Facebook.