Globale utfordringer

Det finnes mange organer som bidrar til mer kunnskap om hvilken rolle økologisk landbruk kan spille i forhold til global matsikkerhet, videre utvikling, bedre inntjening for fattige bønder, mindre miljø-. og klimaproblemer osv. Under finner du dokumenter med linker til rapporter, forskning og andre dokumenter som omhandler de viktige, globale spørsmålene.

Les om Oikos' utviklingsprosjekt i Zambia her

 

Økologisk landbruk globalt

Agropub er en norsk nettside for økologisk landbruk med veldig mye informasjon om ulike aspekter ved økolandbruket både i Norge og globalt.

 

FAOs innholdsrike side med linker til en rekke rappporter om økologisk landbruk globalt finner du her

 

FiBL er et sveitsisk forskningsinstitutt med lang erfaring innen økologisk landbruk. Deres nettside inneholder veldig mye nyttig.

 

IFOAM  - International Federation of Organic Agriculture Movements -  er en global paraplyorganisasjon for økologiske bevegelser som Oikos er medlem i. Den siste rapporten om utviklingen av økologisk landbruk globalt finner du her

 

Organic Eprints er et nettbasert og åpent arkiv for forskning på økologisk landbruk.

 

ICROFS er et forskningsinstitutt med base i Danmark, men med et internasjonalt mandat og et internasjonalt styre.

 

BOKU, i Østerrike tilsvarer Universitetet for miljø og biovitenskap (UMB) i Norge og har et eget institutt for økologisk landbruk som jobber globalt. De publiserer på både tysk og engelsk.

 

Ökolandbau.de er en tysk informasjonsportal om økologisk landbruk.

 

Grolink er et svensk kosulentbyrå som drives av personer med lang erfaring med økologisk landbruk i flere land, blant annet Gunnar Rundgren som er tidligere president i IFOAM.

 

Om økologisk landbruks bidrag til:

 

 

De to FN-organisasjonene UNCTAD (United Nations Conference on Trade and Development) og UNEP (United Nations Environment Programme) har gitt ut en rapport om økologisk landbruk og matsikkerhet i Afrika (2008).

Bioforsk Økologisk har laget et sammendrag av rapporten på norsk, her finner du sammendraget.

 

 

FAO har også gitt ut en rapport om økologisk landbruk og matsikkerhet (2007).

FAOs representant for økologisk landbruk, Nadia el Hage Schialabba, bidro til konferansen "Can Africa Feed Itself?" i Oslo, som Oikos var medarrangør av i 2007. Hennes bidrag kan leses her

 

 

 

 

GMO

Ønsker du mer informasjon om genmanipulerte organismer kan du abonnere på nyhetsbrevet Gennytt som Oikos' magasin Ren Mat gir ut på e-post 2 ganger per mnd. Følger du linken får du tilgang til arkivet av Gennytt.

 

Vi vil gjerne utvide og oppdatere denne siden jevlig. Har du bidrag til dette feltet så send det til maiken@oikos.no