NYHETSBREV NR 02/09 FRA OIKOS

NYHETSBREV 12. januar 2009

Demo av økologisk mat i butikk
Markedsavdelingen i Oikos jobber bl.a. med å arrangere demo av økologisk mat i butikk. Det blir stadig større etterspørsel etter dette. Flere av de store dagligvarekjedene er interesserte i demoer i deres butikker. Vi har en trofast gruppe som gjør en flott jobb, men vi trenger flere som kan jobbe med dette.
Hvis du eller noen du kjenner er interessert i å jobbe med å selge økologiske varer og samtidig opplyse forbrukere og butikkansatte om økologi så kan du kontakte Kristin Seip Stubbe på kristin@oikos.no eller markedssjef Kersti Mathiassen på kersti@oikos.no.

Les mer her: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=10833&wce=dokument


Delegasjonsbesøk fra Litauen
Mandag 2. februar får Oikos besøk av en delegasjon fra Litauen som er på studiebesøk i Norden. Delegasjonen består av ca 15 mennesker fra forskjellige bedrifter i Litauen. De jobber med produksjon eller salg av alt fra økologisk sjokolade, ost og fisk og til miljøvennlige produkter og media. I løpet av sitt besøk vil de få en presentasjon om Oikos sitt arbeid, i tillegg skal de besøke forskjellige øko-bedrifter.
De er veldig interessert i å få kontakter og eventuelle samarbeidspartnere her i Norge. Hvis noen er interessert i å treffe dem vennligst send e-post til yahel@oikos.no eller ring 23109646


Krav-merkede blåskjell
Den største blåskjelldyrkeren i Sverige Scanfjord har bestemt seg til å bli Krav-godkjent. Hele produksjonen, som ligger på ca 2000 tonn skjell skal legges om etter Krav-reglementet. Årsaken til at de velger å legge om produksjonen er at de merker at markedet har begynt å etterlyse krav-merkede skjell.

Les mer om krav: http://www.krav.se/sv/

Kilde: http://www.ekoweb.nu/?p=10010