NYHETSBREV NR 03/08 FRA OIKOS

NYHETSBREV 1. FEBRUAR 2008

Økologisk frokost på 160 hotell
Som første hotellkjede i Skandinavia lanserer Choice Hotels et fullverdig økologisk frokostalternativ på alle sine 160 hotell fra 1. februar. I 2006 og 2007 gjennomførte Choice pilotprosjekter i Oslo, Stockholm og København for å tilby økologisk mat til gjestene. Hovedutfordringen har vært å fremskaffe nok økologiske produkter til kjedens 160 hoteller, men Choice har samarbeidet tett med leverandørene og vil tilby sine kunder en fullverdig frokost. - En frokost består av mer enn kun müsli og litt yoghurt, hos oss skal du også finne økologisk brød, pålegg, egg, og frukt og grønnsaker, i tillegg til varm og kald drikke." lover Stordalen.

Kilde: http://www.choicehotels.no/no/om-choice-hotels/nyheter/


Økokyr får fortsette i båsfjøs
I følge EU-reglene skal ikke økologiske kyr stå oppbundet. Et smutthull i EU-reglene gir et unntak for små besetninger. Det er opp til hvert land å tolke hva som er en liten besetning. Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen har konkludert med at grensen blir på 35 dyr i Norge. Det betyr at unntaket blir hovedregelen i norsk økologisk landbruk. I følge Debio er det i dag gjennomsnittlig 19 kyr i økologiske melkekyrbesetninger.

Kilde: Bondebladet 31/1-08


Økologisk kylling
Mandag 4.februar lanserer Nortura økologisk kylling i dagligvarehandelen. I butikkhyllene vil vi finne kyllingbryst og kyllinglår i 500 g pakninger. Ifølge Ellen Flø i Nortura BA er det første gang økologisk kylling blir tilgjengelig over hele landet.

Kilde: http://www.nationen.no/landbruk/article3317085.ece


Ny øko-logo i EU fra 2009
Fra 2009 skal ferdigpakkede økologiske produkter få en ny logo i EU og EØS-land. I Norge vil man kunne fortsette å bruke Debios Ø-merke.

Kilde: http://www.dagligvarehandelen.com/xp/pub/venstre1/siste/276755