NYHETSBREV NR 06/08 FRA OIKOS

NYHETSBREV 3. MARS 2008

Økologisk landbruk vokser globalt
I følge studien "The World of Organic Agriculture: Statistics and Emerging Trends", som ble lansert 28. februar på BioFach 2008, er det nå 30,4 millioner hektar sertifisert økologisk.
Det er Østerrike og Sveits som topper statistikken med henholdsvis 13 og 12 prosent.

Kilde: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=10599&wce=dokument


Ultra-bakeriene med 100% økologisk brød
I løpet av 2008 skal de 12 butikkbakeriene til Ultra-kjeden kun levere 100% økologisk brød. I den forbindelse kommer de også til å legge om brødsortimentet. Brødene kommer til å bli grovere enn tidligere. 80% av brødene skal kunne klassifiseres som grove eller ekstragrove.
Butikken som er først ut er Ultra på Sørlandssenteret i Kristiansand.

Kilde: Handelsbladet FK, papirutgaven 27/2-08


Fremtidens meieriprodukter skal være økologiske
En undersøkelse utført av Arla viser at økologi er det viktigste når danskene i fremtiden skal kjøpe meieriprodukter. 26 % av danskene som ble spurt svarte at økologi var det viktigste ved valg av meieriprodukter.
- Oikos krever at Tine og Synnøve Finden må komme flere økomelk produkter på markedet som fløte, brunost og flere varianter av yoghurt, sier Reidar Andestad i Oikos. Det er fint at Tine har kommet med nye økologiske kremoster, men vi forventer mer. Arlas' undersøkelser samsvarer med kjøpetrenden vi har i Norge, med økt etterspørsel etter økologiske melkeprodukter, det viser at forbrukerne tenker mer og mer helse og miljø når de handler.

Kilde: http://www.okologi.dk/Nyheder/search-nyhed-detail.asp?Id1=1953, og Reidar Andestad Oikos, reidar@oikos.no


Økologisk så klart!
Fylkesmannen i Oslo og Akershus arrangerer en konferanse om økologisk mat den 7. april på Clarion Hotell Royal Christiania i Oslo. Seminaret skal belyse økologisk mat fra flere perspektiv. Bl.a. vil man kunne høre Jon Magne Holten fra Oikos snakke om "Er økologisk miljøvennlig?", og Kersti Mathiassen fra Oikos skal snakke om "Markedet vil ha økomat!".

Kilde: http://www.fylkesmannen.no/hoved.aspx?m=4770&amid=1930292