NYHETSBREV NR 06/11 FRA OIKOS – ØKOLOGISK NORGE

Nyhetsbrev 02. mars 2011

Økologisk mat i Spikersuppa under ski-VM 2011

 

Som en del av et større matprosjekt i forbindelse med ski-VM, deltar totalt ni ulike økologiske produsenter med sine produkter i Spikersuppa (Nordic Village). Disse er å finne i telt nr. 40, og her vil det være smakebiter og utsalg av alt fra ost, til urteprodukter, honning og flatbrød. De ulike produsentene deltar på ulike dager, så det lønner seg å stikke innom Spikersuppa flere ganger i løpet av ski-VM.

 

Kilde: Oikos - Økologisk Norge

 

 

GO ECO lansert!

 

I løpet av mars kommer de første produktene i Go Eco-serien til butikkhyllene, i både fullsortiments- og lavprisbutikker. - Det er spesielt gledelig å høre at varene også blir å finne i lavprisbutikker sier Kristina Alnes, markedssjef i Oikos - Økologisk Norge. Lavprisbutikker har ofte hatt et veldig dårlig utvalg av økologiske varer, og vi ser frem til at dette vil forandre seg i Norgesgruppens lavpriskjeder, sier Alnes. 

 

Disse produktene er først ut: 3-kornbrød, egg fra Toten Eggpakkeri , rød og gul løk, rapidsalat, gulrøtter og poteter.

 

Kilde: Oikos - Økologisk Norge

 

 

Nye grenseverdier for sprøytemiddelrester er medisinsk uforsvarlig, sier ekspert på miljøgift

 

- At norske myndigheter godtar nye høyere grenseverdier for sprøytemiddelrester i maten, er et brudd med den gylne regelen om å være føre var. Dette er helt galt og medisinsk delvis uforsvarlig, sier Jon Øyvind Odland til NRK.no. Odland er professor i samfunnsmedisin ved Universitetet i Tromsø og ekspert på miljøgifters effekt på barn.

 

Magasinet Ren Mat har gjort en omfattende sammenlikning av nye og gamle grenseverdier i EU-systemet. Den viser blant annet at verdiene øker for minst 36 mye brukte virkestoffer.

 

Kilde: Ren Mat / FBI

 

 

Oikos fagseminar - Hva er framtidas landbruksmodell?

 

Intensivt industrilandbruk og småskala landbruk blir begge presentert som bærekraftige og nødvendige løsninger på matutfordringene i verden. Hvilken modell bør verden velge, og hvilken rolle spiller norsk økologisk landbruk i den store sammenheng?

 

Sted: Festsalen, Studentersamfunnet, UMB/Ås

Tid: Fredag 25. mars kl 9-15

 

Mer info.  

 

Landsmøte 2011 i Oikos

 

Program legges denne uken ut på www.oikos.no under landsmøtelogoen øverst til høyre på siden, og sendes til alle delegater pr. e-post etter mandag 7.mars.  Det blir som vanlig festmiddag og utdeling av hedersprisen Årets Meitemark lørdag kveld. Alle interesserte er velkommen til å delta.

 

Sted: Miljøhuset Grensen 9b, Oslo

Tid: Lørdag 26. mars - søndag 27.mars

Mer info.