NYHETSBREV NR 07/08 FRA OIKOS

NYHETSBREV 17. MARS 2008

Handlingsplan for økologisk landbruk
Møtearenaen for økologisk produksjon og forbruk har på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet utarbeidet et grunnlagsmateriale for en framtidig handlingsplan for økologiområdet. Det har kommet 60 høringsuttalelser fra forskjellige bedrifter, organisasjoner, forskningsmiljøer m.fl. Landbruks- og Matdepartementet er i gang med å ferdigstille handlingsplanen. De regner med at den vil være ferdig til sommeren.

Kilde: Ren Mat nr 2-2008, http://www.slf.dep.no/portal/page?_pageid=53,418330&_dad=portal&_schema=PORTAL&p_d_i=-201&p_d_c=&p_d_v=2348&p_d_i=-181&p_d_c=&p_d_v=2348&p_d_i=-121&p_d_c=&p_d_v=8380


Mer øko-pålegg
Endelig får vi mer økologisk pålegg å velge mellom i butikkene. Fra "Den blinde ku" kan du nå nyte økologisk hjerterdame, økologisk Ingers Blå og økologisk Camenås. Ønsker du noe søtt på skiva eller vaffelen kan saft- og syltetøyprodusenten Hervik friste med økologisk jordbær- og blåbærsyltetøy, samt økologisk appelsinmarmelade.

Kilde: Coop Mega, http://www.hervik.com/, Ren mat Nr 2-2008


Coop Sverige satser videre på øko
Coop Sverige har vedtatt å øko-sertifisere alle sine kjedebutikker. Det er allerede 262 butikker som er godkjent. I følge Coop Sverige har de valgt å gjennomføre dette for lettest å kunne oppfylle sine miljøkrav.

Kilde: http://www.coop.no/ncms.aspx?id=5956B27D-EB9D-44E9-B336-BA00AE90E1B5&ax=center:60BAD8F4-DF7D-4F5F-AA9D-AF1CE85299E6,0


Stjerner på den skandinaviske øko-himmelen
Restauranten Geranium i Kongens Have i København er kjent for å foretrekke økologiske og biodynamiske råvarer. Den 11. mars i år fikk de en stjerne i den ettertraktede Michelin-guiden.
Restauranten "Leijontornet" i Gamla Stan i Stockholm kan også pryde seg med en stjerne i Michelin-guiden. De jobber under slagordene "Nordiskt, ekologiskt och innovativt"

Kilde: http://www.okologi.dk/Nyheder/search-nyhed-detail.asp?Id1=1968, http://www.leijontornet.se/nordiskt_ekologiskt_innovativt.asp


Tips til en økologisk påske
Hva med å servere økologisk lam eller økologisk kylling til den store påskemiddagen i år? Eller nyte en økologisk øl i solveggen? Selvfølgelig er det økologiske appelsiner som ligger i sekken når skiene spennes fast. Husk å velge økologiske egg slik at høna får se sola den også.

For å finne alle de nydelige økologiske produktene du trenger til påske, se vår handleguide på: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?N=5365  


Vi ønsker dere alle en riktig god påske!