NYHETSBREV NR 08/10 FRA OIKOS

NYHETSBREV 2. mars 2010

Norske produkter populære på BioFach 2010

BioFach i Nürnberg, Tyskland er verdens største bransjemesse for økologiske produkter

med nesten 3000 utstillere og cirka 46 000 deltakere. I år var det tre norske produsenter som stilte ut på messen. Alle tre kunne melde om stor interesse for produktene sine blant messedeltagere, og nye spennende foretningsmuligheter.

 

Nyetablerte Vingulmark satser på eksport av hvite, salmonellafrie, økologiske egg. Deres kvalitetsprodukt og flott design vekket interessen til distributører både innenfor og utenfor Europas grenser. Den økologiske lakseprodusenten, Villa Organic, kunne melde at de allerede hadde solgt hele den planlagte produksjonen for 2010. Oldermann Seafoods økologiske blåskjell ble presentert og solgt gjennom deres tyske samarbeidsselskap som er sentral i distribusjon av sjømat i Tyskland. Oikos gratulerer de tre norske selskapene med deres suksesser!

 

Kilde: Oikos sak 1 / Oikos sak 2 / Oikos sak 3

TINE signaliserer økt fokus på økologisk melk

Konsernsjef i TINE, Hanne Refsholt, ga signaler om økt fokus på økologisk under TINEs årspresentasjon 25. Refsholt ser for seg økt innsats fra TINEs side når det gjelder markedsføring av økologisk melk. Hun nevner konkret at TINE vurderer å flytte Ø-merket tilbake til forsiden av melkekartongen.

 

- Oikos ser svært positivt på at TINE vil øke markedsføringa av den økologiske melken, sier markedssjef i Oikos, Kristina Alnes.

 

Kilde: Oikos

 

 

GMO fører til avskoging og er inga løysing på klimaendringane

Påstandane til bioteknologiindustrien om at genmodifiserte avlingar kan bekjempe klimaendringane er både overdrivne og grunnlause. Det er konklusjonen i rapporten "Who Benefits from GM Crops?" frå Friends of the Earth International. Den avslører at GM-avlingar faktisk kan auke karbonutsleppa og samstundes let vere å fø verda, skriv GENNYTT.

 

Kilde: Oikos

 

 

Oikos' fagseminar og landsmøte 2010!

 

Oikos' landsmøte 2010 skal være på Scandic Kristiansand fredag 19.mars- søndag 21.mars. Fredag 19.mars er det fagseminar om økologisk landbruk, jordkvalitet og klima fra kl.12.00-16.00 inkl. lunsj. Alle interesserte er velkomne, både medlemmer i Oikos og andre!

 

Kilde: Oikos