NYHETSBREV NR 09/08 FRA OIKOS

NYHETSBREV 7. april 2008

Landsmøte i Stavanger
Oikos hadde i helgen landsmøte i Stavanger. Møtet ble avholdt på Arkeologisk museum, som for øvrig har en kafé som serverer økologisk mat. Fredag var et femtitalls mennesker samlet til fagseminar om økologisk drivhusproduksjon med innlegg fra forsker Frode Ringsevjen fra Bioforsk, tomatbonde Bjørn Egil Gard og Ragnhild Sand Toledo fra BAMA. Etter åpningen av landsmøtet holdt Evald Vestergaard, styreleder i Økologisk Landsforening, Danmark, et foredrag om utviklingen av økologisk landbruk og forbruk i Danmark.
Andre innslag i helgen var besøk på Erga Gard på Jæren, som driver biodynamisk samt festmiddag arrangert av Charles Tjessem.
Det var et vellykket landsmøte med mange spennende diskusjoner og hyggelig samvær. Emner som ble diskutert var bl.a. økokjøtt, fersk nysilt melk, klimagassutslipp og energiforbruk i landbrukets miljøregnskap.

Kilde: Oikos


Øko-produkter
I føljetongen nye øko-produkter er det nå blitt observert økologisk frossen pizza fra Dr. Oetker og økologiske posesauser fra "Pure green" på Smart Club Bislett. De har også flere typer Debio-merket fisk. Mills Proff partner har kommet med økologisk grovt solsikkebrød.

Kilde: Oikos, http://www.asko.no/


Bli med i Oikos Forbrukergruppe!
Er du interessert i miljø, økologi og helse? Ønske om å møte andre med den samme interessen for å diskutere og utveksle ideer? Har du lyst å gjøre et løft for at den økologiske bølgen som er på vei over Norge går fortere? Da er Oikos nye forbruker-gruppe i Oslo noe for deg! Gruppen består av en gjeng som ønsker å gjøre noe. De er engasjerte, litt frustrerte, initiativrike, positive og kreative, og ønsker å få til et økt fokus på økologi i Oslo.
Gruppen er åpen for alle og det er masse oppgaver vi kan ta fatt på. Vi kan skrive avisinnlegg, drive infokampanjer, jobbe for at det tas mer økologisk mat inn i butikker, jobbe politisk, hjelpe store bedrifter med å ta økologiske valg i kantiner og spre informasjon under festivaler. Vær med å legg grunnlaget for det som kommer til å bli en viktig og voksende organisasjon i Norge.

Hvor: Miljøhuset Grensen 9B, 1. etasje (ved baren Garage, det står Oikos på ringeklokken.)
Når: Torsdag 17. april kl.17.00

Dersom du kommer eller har spørsmål, send en mail til: berit.indset@gmail.com