NYHETSBREV NR 11/09 FRA OIKOS

NYHETSBREV 17.mars 2009

Flere produsentlag og forbrukerlag i Oikos?
Oikos har både produsentmedlemmer og forbrukermedlemmer og skiller seg fra de andre landbruksorganisasjonene på dette området. Nå tar styret grep for å få flere spesiallag i tillegg til normallagene som organiserer aktiviteter på begge områder.

Kilde: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=11060&wce=dokument


Hedmark og Oppland vil bli øko-fyrtårn
Hedmark og Oppland har inngått et samarbeid for å bli økologisk fyrtårn innen en rekke produksjoner, som korn og potet. -Oikos er glad for den gode jobben som nå gjøres i fylkene for å styrke det økologiske landbruket. Vi håper LMD vil godkjenne flere fyrtårnsøknader i år. Og så desto raskere blir det større omlegging til økologisk drift, sier Reidar Andestad i Oikos.

Kilde: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=11061&wce=dokument

http://www.fylkesmannen.no/hoved.aspx?m=5392&amid=2553732


Økologisk matservering på NM i boksing for junior
Elevar og tilsette ved Sogn Jord- og Hagebruksskule stod for serveringa under NM i boksing for junior i Lærdal 06.-08.02.2009. Det var sjølvsagt økologisk mat som vart servert, og den fall i smak.

Kilde: http://www.sjh.vgs.no/


Spennende og billig ØKO-brus på Rema
ØKO heter brusen som ennå ikke er lansert offisielt. Oikos fikk tipset av en tenåring, som kjøpte brusen og testet den. Flaskene har et spennende design. Hun syns det var god smak og hun likte sitronbrusen best.

Kilde: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=11056&wce=dokument