NYHETSBREV NR 11/11 FRA OIKOS – ØKOLOGISK NORGE

Nyhetsbrev 12.april 2011

Den store hagemessen

 

Hagemessen er et av de sikre vårtegnene, og i år ble den holdt på Lillestrøm.

Oikos - Økologisk Norge, Grønn Hverdag, Biodynamisk forening og Hagebrukslaget til Oikos i Oslo hadde i år en felles informasjonsstand. Populære innslag var å lage sin egen kompost og salg av biodynamiske frø.

 

Les mer.

 

 

Klimamerking av mat. Kortreist mat og miljømerking

 

Internasjonalt jobber mange selskaper med ulike former for klimamerking av mat. Her i landet har store selskap som Tine, Nortura, Coop, NorgesGruppen og Bama blitt med på å støtte et forskningsprosjekt hvor et av målene er å utvikle en metode for såkalt «livssyklusanalyse». Oikos- Økologisk Norge er tilhengere av klimamerking av mat. 

 - Vi jobber for at hvordan maten dyrkes, produseres, pakkes og hva slags transport som brukes, skal bli synlig for forbrukeren, forteller Reidar Andestad, daglig leder i Oikos -Økologisk Norge. Når de klarer å få dette til i Sverige burde vi også få det til her hjemme, avslutter han. I Sverige kan forbrukere allerede se klimamerking i butikken: Krav-merket har maksimumsgrenser for hvor mye klimagasser som kan slippes ut på fiskens vei til disken. Også for grønt fra drivhus finnes det en øvre grense for utslippet.

 

Kilde: Oikos-Økologisk Norge  

 

 

Økokarbonader fra Røros til Rema 1000

 

35.000 karbonader etter god gammel oppskrift skal selges i hundre Rema1000 butikker i Oslo og Vestfold. Økokjøttet er fra Røroskjøtt AS, og avtalen som gikk i orden mandag 6. april, var startskuddet for lanseringen av de økologiske karbonadene. Etter hvert vil du kunne kjøpe karbonadene i Oslo, Vestfold og i Rørosområdet

 

- Dette blir gøy. Økologisk lokalmat fra Røros i Rema 1000-butikker lover godt, sier Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge. I Danmark ser vi at den største økologiske omsetningen finner sted i lavprisbutikker, deriblant Rema 1000, som i Danmark  er veldig gode på økomat, forteller Andestad.

 

Kilde: Oikos - Økologisk Norge  

 

 

Økologisk fôr til overs?

 

Sett inn en annonse på Økofunn.no!
Det er til sammen 35 annonser på Økofunn per dags dato. Annonsering er gratis.

 

Gå til Økofunn.