NYHETSBREV NR 12/08 FRA OIKOS

NYHETSBREV 13.mai 2008

Økogaiden er her!
Endelig er den her, årets økogaide. Ren Mat har for tredje året på rad gitt ut en guide over forekjellige spisesteder og butikker som har et økologisk alternativ. Ren Mat har funnet 235 spisesteder, butikker, festivaler og overnattingssteder som tilbyr økologisk mat. - Det er tydelig at øko-trenden er kommet for å bli, sier redaktøren i Ren Mat, Marte Rostvåg Ulltveit-Moe. - Da vi planla den første økogaiden for to og et halvt år siden ble vi nærmest utledd. Nå finner vi spennende øko-tips i hvert eneste norske fylke.
Legg ferien til Norge i år og prøv ut en eller flere av de spennende stedene du finner i årets økogaid.

Kilde: www.okogaid.no www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=10652&wce=lag_ren_mat 


Føljetong: Nye produkter
Stadig observerer vi nye økologiske produkter. Det siste tilskuddet er Tines økologiske brie Dovreost og yoghurt naturell. Yoghurten er testet av en av journalistene i Ren Mat og beskrives som nydelig.
Utvalget av ost begynner virkelig å ta seg opp. Det finnes nå flere typer brie, blåmuggost, kremoster og guloster fra flere forskjellige produsenter.

Kilde: Oikos, http://www.tine.no/page?id=26&key=98790&cat=621 http://www.tine.no/page?id=26&key=98246&cat=629 


Helios er i drift igjen
Den 25. april fikk vi den sørgelige nyheten at Helios hadde gått konkurs. I dag kan man lese på deres nettsider at de er i drift igjen. Validus har inngått en avtale med Helios og overtar ansvaret for ansatte, varelager og distribusjon i tillegg til navnet.

Kilde: http://www.helios.no/