NYHETSBREV NR 12/09 FRA OIKOS

NYHETSBREV 24.mars 2009

1 716 økologiske høner jobbet fulltid for Ultra
28 tonn økologiske egg og 82,3 tonn økologiske gulrøtter ble solgt i Ultra-butikkene i fjor. Det betyr at Ultra-kundenes handlevaner sysselsatte 1 716 økologiske høner på fulltid. Hver Ultra-butikk hadde dermed ca 108 økologiske høner som jobbet fulltid for seg, med de frynsegoder som følger med et økologisk høneliv som større plass inne, vaglepinne, sandbading, økologisk fór og tilgang til uteareal. Salget av økologiske gulrøtter tilsvarer at et åkerareal på mer enn fire fotballbaner ikke ble sprøytet med kjemiske-syntetiske sprøytemidler.

25 % rabatt denne uka
Denne uka har Ultra kampanje på økologiske varer, med økologisk demo hvor du kan få økologiske smaksprøver fra Oikos sine engasjerte demofolk, og du får 25 % rabatt på alle økologiske varer.

Kilde: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=11067&wce=dokument, Ultra


Oikos' landsmøte avholdt i Stokke
Det var et innholdsrikt program Oikos kunne presentere på fagseminaret og det etterfølgende landsmøtet på Stokke i helga. På fagseminaret fikk tilhørerne blant annet et innblikk i en av de største økologiske grønnsaksgårdene i Norge, Finstad gård. Noe av det gjeveste på selve landsmøtet var utdelingen av Oikos' hederspris, Årets Meitemark, til Bjørg Fritsvold og Rune Hatleli.
Samlingen startet med et fagseminar med to viktige tema, global matvaresikkerhet og økologisk grønnsaks produksjon i Norge. Robin Maynard, Campaigns Director fra The Soil Association hadde foredrag både under seminaret om global matvaresikkerhet, og under Oikos' landsmøtet om erfaringer med økologiske arbeidet i Storbritannia.

Les landsmøteuttalelsen "Stans giftsalg til hageeiere"  her og landsmøteuttalelsen "Støtt økolandbruk i Afrika" her.

Kilde: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=11071&wce=dokument


Hordaland satser på økologisk frukt
I følge www.fylkesmannen.no ønsker Hordaland og Sogn og Fjordane å bli et fyrtårn innen økologisk frukt- og bærproduksjon. Vestlandet har lenge vært hovedområdet for produksjon av frukt og bær i Norge. Kommunene Balestrand, Aurland, Kvam og Voss er økologiske foregangskommuner. Prosjektet "Norsk økologisk frukt til forbrukar" er et samarbeid mellom flere aktører hvor bl.a. Oikos deltar. Prosjekteier er Gartnerhallen og prosjektleder er Bioforsk.

Kilde: http://www.fylkesmannen.no/hoved.aspx?m=1166&amid=2559731


Obama dyrker økologisk
I hagen til Det Hvite Hus har det nå blitt laget en kjøkkenhage som skal inneholde 55 forskjellige grønnsaker og bærbusker. Michelle Obama sådde de første økologiske frøene i kjøkkenhagen sammen med en 5. Klasse fra en skole i Washington.

Kilde: http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2625031.svd