NYHETSBREV NR 13/08 FRA OIKOS

NYHETSBREV 19.mai 2008

54 økologiske hoteller å velge mellom
Det første økologiske hotell kommet i Frankrike. La Clairiére hotell i Alsace, Frankrike, 50 km fra grensen til Tyskland, er lagt om til økologisk og er det første som er blitt sertifisert i Bio-Hotels gruppen. Det er to søstre som driver det eksemplariske hotellet, som har skapt en modell til etterfølgelse. 17 nye hoteller ble sertifisert som økologiske Bio-Hotels i fjor, nå finnes det 54 økologiske hoteller på verdensbasis.
Skal du på ferie, sjekk oversikt over økohoteller før du bestemmer deg: http://www.biohotels.info/

Kilde: Oikos, http://www.organic-market.info/


Første økosertifiserte kokkeskole i Tyskland
I begynnelsen av mai blir kokkeskolen "Ess-Art"(Spisekunst) i München sertifisert som økologisk av sertifiseringsorganet Bioland. "De får sertifikat som Bioland Gastropartner som den første kokkeskolen i landet" sier visepresidenten i Bioland, Josef Wetzstein. Reinhard Angerer som er daglig leder for kokkeskolen sier at målet har vært klart helt frå starten - 100 % premium økologisk.

Kilde: http://www.bioland.de/


Rekordstor innsamling til økologisk omlegging
Onsdag 14. mai donerte SuperBrugsen overskuddet av dagens øko-salg til Økologisk Landsforening. SuperBrugsen har arrangert slike innsamlinger tidligere. I år økte de salget med 19 % sammenliknet med i fjor, hvor det også ble satt salgsrekord. I år får den danske økologi foreningen 375.968 kr fra butikkjeden for å hjelpe interesserte kunder til å legge om til økologisk.

Kilde: http://www.okologi.dk/Nyheder/search-nyhed-detail.asp?Id1=2012