NYHETSBREV NR 14/08 FRA OIKOS

NYHETSBREV 2. juni 2008

Klimakonsert
Lørdag 7. Juni arrangerer Bellona og Hafslund konsert for å sette fokus på klimaspørsmålet. Konserten blir en avslutning av deres 2 dager lange klimakonferanse. Konserten finner sted i parken rundt Hafslund Hovedgård i Sarpsborg. Noen av artistene som dukker opp er bl.a. CC Cowboys, Madcon og Kaizers Orchestra. Oikos kommer også til å være tilstede på arrangementet. Nyt musikken og ta en tur innom standen vår.

Kilde: Oikos, http://www.cc8.no/


Kooperativ for økologisk kjøtt
Ni storfeprodusenter og to foredlingsbedrifter på Innherred har startet kooperativet "Naturkjøtt BA". De skal drive produksjon, markedsføring og salg av medlemmenes økologiske kjøtt. De har satt som mål å beholde mer av verdiskapingen hos de lokale produsentene og foredlingsbedriftene.

Kilde: www.dagligvarehandelen.com/xp/pub/venstre1/siste/325654


Mobilt slakteri
Oikos har tatt initiativ til en kronerullingsaksjon for å finansiere ei kjølevogn til Mobilslakt AS. Firmaet Mobilslakt AS slakter dyrene der de er. Dette er det eneste økologiske mobile slakteriet i Norge. Ny kjølevogn vil gjøre slaktinga mer effektiv og øke sannsynligheten for forretningsmessig lønnsom drift. For ei ny kjølevogn trenger Mobilslakt 150 000 kroner.

Hvorfor støtte ny kjølevogn til Mobilslakt AS?
- Dyrevelferd
- Kortreist mat i praksis
- Utmerket råvarekvalitet på kjøttet
- Ustresset råvare
- Det er strategisk viktig for økologisk landbruk at et slikt tilbud blir utvidet slik at flere produsenter kan dra nytte av dette unike tilbudet. Dette er kortreist mat i praksis. Dette gavner både bonden, forbrukeren og dyrene, sier Reidar Andestad, daglig leder i Oikos.
- De store aktørene viser så liten interesse på dette området, at det er et stort behov for et slikt alternativ som Mobilslakt er. Jeg har nå sendt et bidrag og vil oppfordre alle økovenner og dyrevenner, Bondelaget og Småbrukarlaget til å gjøre det samme, avslutter Andestad.

Mer informasjon, les hele saken om Oikosaksjon for mobilt slakteri på våre hjemmesider:
http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=10668&wce=dokument
Les om Mobilslakt AS: http://www.mobilslakt.no/  

Kontakt Torill Malmstrøm, torill@mobilslakt.no, veterinær og daglig leder i Mobilslakt AS for utfyllende informasjon.