NYHETSBREV NR 16/09 FRA OIKOS

NYHETSBREV 4.mai 2009

Økomat er sunnest - konkluderer stort EU-forskningsprogram
Det er høyere innhold av vitaminer og antioksidanter og lavere innhold av sprøytemiddelgifter og tungmetaller i økologisk mat enn i konvensjonell. Dette er et hovedfunn i det 5 årlige forskningsprosjektet i EU, QualityLowInputFood.

Kilde: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=11157&wce=dokument http://www.qlif.org/Library/leaflets/folder_0_small.pdf


Spis sprøytefritt?
Mattilsynets årlige tester av frukt, bær og grønnsaker viser at vi får i oss en rekke giftrester fra både norske og importerte varer. Undersøkelser fra PAN Europe viser at det har vært en 20 % økning av sprøytemiddelrester de siste 5 årene. Det kan derfor være bra å vite hvilke matvarer som i gjennomsnitt inneholder mest sprøytemiddelrester, slik at vi kan unngå dem dersom vi må prioritere.

Kilde: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=11163&wce=dokument

Les også Kreftfremkallende, men ellers helt ufarlig, i siste utgave av Ren Mat eller her


Godt Brød vant Good Eggs Awards
Godt Brød har, som første norske bedrift, vunnet Good Eggs Award. Prisen deles ut av Compassion in World Farming, verdens ledende interesseorganisasjon innen dyrevelferd i landbruket.
Godt Brød vant fordi de kun bruker egg fra økologiske høner.

Kilde: http://www.bakeri.net/index.php?page_id=1&article_id=3980


Hannahs Hage
Gyldendal har lansert boka Hannahs Hage. Dette er en bok som viser hvordan hele familien kan dyrke grønnsaker sammen, enten man har balkong eller en hage.
Forfatteren, Ellen-Beate Wollen, viser hvor enkelt det er å få til. På en lettfattelig måte, med flotte og informative bilder, får man beskrevet hvordan man kan dyrke en rekke grønnsaker selv.

Kilde: http://www.gyldendal.no/new/default.asp?ID_Product=9788205389700


Ledig stilling i etiskforbruk.no
Grønn Hverdag søker en vikar i 80 til 100 prosent stilling for redaktøren av Etiskforbruk.no i perioden 15. august 2009 til 1. april, med mål om forlengelse ut juni 2010.

Kilde: http://www.etiskforbruk.no/nyheter/stilling-ledig-2.html