NYHETSBREV NR 16/10 FRA OIKOS- ØKOLOGISK NORGE

NYHETSBREV 03. april 2010

 

 

AKTIV ØKO forbrukerkampanjen har startet!

AKTIV ØKO forbruker er en kampanje fra Oikos - Økologisk Norge med fokus på direkte forbrukermakt og gode historier om de bedrifter og butikker som får til økologi. I kampanje perioden vil den beste økobutikken i mange kommuner bli kåret, forbrukere vil aktivt og systematisk etterspørre økologiske varer i sine nærbutikker og det vil bli satt opp en rekke demonstrasjoner i butikker. Vi vil også holde ukentlige konkurranser og legge ut oppskrifter til inspirasjon.

 

Positiv forbrukermakt virker - sammen kan vi få flere økologiske produkter i butikkhyllene og større fokus på et bærekraftig landbruk og samfunn. Bli aktiv økoforbruker!

 

Les mer på kampanje sidene.

 

 

Økologiser din nærbutikk!

Finner du ikke alt du vil ha av økologiske produkter i din butikk? Da er du ikke alene. Mange forbrukere har i det siste meldt at deres nærbutikker ikke har like mange økologiske produkter inne som tidligere.

For å få produktene tilbake på hyllene, må vi vise butikkene at vi forbrukere vil ha økologisk mat. Det du som aktiv økoforbruker må gjøre, er å si ifra til din butikk at du vil ha flere økologiske produkter. For å hjelpe deg, har Oikos laget enkle butikkskjemaer til dette formålet.

 

Les mer her.

 

 

Vi kårer den beste økobutikken i kommunen!

Som en del av AKTIV ØKO forbrukerkampanjen blir den beste økobutikken kåret i en rekke norske kommuner. Kåringene blir gjort i samarbeid med Økoløft kommuner, Oikos lokallag og flere andre organisasjoner og frivillige.

 

Vi oppfordrer alle aktive økoforbrukere til å følge med på kåringene og legge sin sommerhandel til kommunens beste butikk.

 

Les mer her.

 

Vet du om en bra økokafe?

Ren Mat er i gang med å lage årets økogaid, og redaksjonen vil svært gjerne ha tips.

 

Øko-gaiden skal vise vei til steder som anstrenger seg for å tilby økologisk mat. Det kan være alt fra festivaler og fine restauranter til gårdsbutikker og bakerier. Tips sendes til marterum@oikos.no.

 

Les mer her.

 

 

Ukens konkurranse

Hver uke i mai og juni vil det bli lagt ut ukens spørsmål på Oikos-sidene. Vi trekker en vinner blant de med riktig svar som får tilsendt en miljøvennlig bærepose

 

Ukens spørsmål er:

Hvilket økologisk produkt selger Norges Gruppen (Meny-Ultra, Kiwi, SPAR, Joker) mest av?

 

Delta i konkurransen ved å sende dit svar og din postadresse til kristina@oikos.no