NYHETSBREV NR 17/08 FRA OIKOS

NYHETSBREV 23. juli 2008


Oikos (Norge) innleder samarbeid med Oikos Portugal og International Trade Centre (UNCTAD/WTO)
Oikos i Norge og Portugal innleder samarbeid og har søkt om midler til et felles prosjekt gjennom EØS-fond. Oikos Portugal er primært en utviklingsorganisasjon og samarbeidsprosjektet skal være en videreføring av Norske Oikos' ODISSA-prosjekt i Zambia. Planen er å bruke økologisk bomull fra ODISSA sammen med økologisk bomull fra Oikos Portugals partnere i Peru til å produsere økologiske tekstiler i Portugal. På sikt håper vi at tekstilprodusenter i Portugal skal kunne hjelpe med sin kompetanse til å etablere en tekstilfabrikk i Zambia, sier prosjektleder Maiken Pollestad Sele. Flere norske designere er interesserte i å få sine klær produsert av økologisk bomull i samarbeid med oss og Oikos Portugal, og med bomull både fra Zambia og Peru er mulighetene gode. Vi har også fått en henvendelse fra International Trade Centre i Genève, som ønsker å støtte ODISSA. De vil bidra med midler til å kurse flere bønder, støtte opprettelse av flere grupper for sertifisering (ICS) og hjelpe med markedsføring. Begge samarbeidsprosjektene vil styrke arbeidet vårt i Zambia og gi oss mer erfaring med utviklingsarbeid, avslutter Pollestad Sele.

Kilde: Oikos.
Mer info om ITC og Oikos Portugal: www.intracen.org/organics http://www.oikos.pt/


Prins Charles vil erobre de engelske pubene
Den britiske tronfølgeren, Prins Charles av Wales ønsker å erobre de engelske pubene med sitt økologiske øl. Bedriften Duchy originals lanserte for en stund siden økologisk flaskeøl som har blitt det økologiske ølet som det selges mest av i Storbritannia. Neste steg er altså å erobre pubene.
Prins Charles startet bedriften Duchy Originals i 1990 med målsetningen å fremme produksjon og omsetningen av økologisk mat og drikke.

Kilde: http://www.e24.se/efterborsen/matdryck/artikel_580249.e24
http://www.duchyoriginals.com/traditional_ale.php


Gledelig økning i produksjonen av økomelk
Produksjonen av økologisk melk øker i Norge. I følge tall fra Tine har totalandelen av melken som er økologisk økt til 2,07 % for perioden januar til mai 2008 mot 1,78 % samme periode i 2007. Økningen er på 19 % og tilsvarer 2 millioner liter. Tine har satt som mål at totalandelen av økologisk melk skal være 6 % innen 2012.

Kilde: Oikos, http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=10687&wce=dokument 


Nyhetsbrevet tar nå sommerferie i 3 uker.