NYHETSBREV NR 18/09 FRA OIKOS

NYHETSBREV 26.mai 2009

Økologisk, organisk, øko, eco, bio...
Forbrukerinspektørene setter lyset på økologiske produkter på NRK1 onsdag kveld kl. 19.30. - Det er på tide med en opprydding i begrepsbruken når det gjelder økologiske produkter. Sånn som det er i dag er det forvirrende for alle, sier rådgiver i Oikos, Maiken Pollestad Sele.

Kilde: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=11179&wce=dokument


Uganda for økologisk bomull
Ugandas president Museveni, UNCTAD, UNEP og African Union er alle positive til økologisk landbruk. Museveni har mer enn 200 000 økøbønder i ryggen. I Norge har vi ca 2 700. Afrika er verdensdelen med flest økologiske bønder.

Kilde: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=11202&wce=dokument


Mindre salmonella i økogriser
Fødevareinstituttet på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) har kommet med en ny undersøkelse som viser at forekomsten av salmonella i tarmen hos frilands- og økogriser er halvparten så stor som hos svin som er alet opp i stall. Årsaken til dette er uviss, men en teori er at fôret spiller en viktig rolle i forhold til hvordan salmonellabakterien trives. Selv om svin kan ha salmonellabakterier i tarmen er det kun et av ti tilfeller hvor kjøttet blir smittet.

Kilde: http://www.okologi.dk/Nyheder/search-nyhed-detail.asp?Id1=2282


Les flere økonyheter på http://www.oikos.no/