NYHETSBREV NR 19/09 FRA OIKOS

NYHETSBREV 3.juni 2009

Festivalsommeren er i gang!
Førstkommende helg vil Oikos være til stede på to festivaler, både Oslo Miljøfestival i
Oslo, og Barnas Klimafestival i Sarpsborg. Her vil det bli arrangert økoquiz og servert smaksprøver av ulike økologiske produkter. Så, er du i noen av byene lørsdag 6.juni, ta turen innom Oikos sin stand, og slå av en prat med oss!

For mere informasjon, se: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?n=5471&wce, http://www.cc9.no/, http://www.miljofestival.no/


Zambias første president Kenneth Kaunda ber Norge om mer støtte
27. og 28.mai var Zambias første president Dr. Kenneth Kauda på besøk hos Oikos' partnere i Zambia, Kasisi Agricultural Training Centre og Kapupulwa Farm sammen med representanter fra OPPAZ (Organic Producers and Processors Association of Zambia) Universitetet i Zambia (UNZA) og Oikos.
ZNBC (Zambian National Broadcasting company) filmet gådsbesøkene og Dr.Kaunda ba Norge om mer støtte til utvikling av økologisk landbruk i Zambia.
Lørdag 30.mai var prosjektleder Maiken Pollestad Sele fra Oikos og representanter fra OPPAZ i møte med Dr. Kaunda for å diskutere mulig samarbeid med Kaunda Foundation. Kenneth Kaunda og hans eldste sønn Pandji Kaunda, som selv driver gård i Østprovinsen av Zambia, var imponerte over arbeidet som gjøres hos Oikos' samarbeidspartnere og ivrige etter å lære mer om økologisk landbruk. Kaunda ønsker å støtte mer utdanning i økologisk landbruk og sier at det bør integreres i læreplaner på både barne- og ungdomsskole samt universitetsnivå. Han ønsker også at det skal etableres flere læresentre for bønder andre steder i landet, etter samme modell som Kasisi Agricultural Training Centre.

Kilde: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=11215&wce=dokument 


Friskere poteter på høyfjellet - økologisk dyrket
Det er ikke bare idrettsutøvere som satser på høydeopphold. Norske settepoteter holder seg friskere ved dyrking i fjellet viser forsøk i Valdres. - Lovende og oppsiktsvekkende resultater, sier Per J. Møllerhagen i Bioforsk til www.forskning.no, som på 950 meters høyde registrerte avlinger på 3,5 tonn per dekar!

Kilde: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=11213&wce=dokument

 

Les flere økonyheter på http://www.oikos.no/