NYHETSBREV NR 20/09 FRA OIKOS

NYHETSBREV 9.juni 2009

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris
For 16. gang har Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris blitt delt ut. I år gikk prisen til Gunnar Kvamme på St. Olavs Hospital i Trondheim. Kvamme får prisen fordi han er opptatt av god og sunn mat til pasienten. Han har kjempet for at St. Olavs Hospital skal ha et eget og godt kjøkken. Sykehuskjøkkenet har satset på økologisk og lokalprodusert mat, og de ønsker å fokusere på kvalitet og matglede. Det er Matfaglig Råd som står bak prisen.

Kilde: http://www.bakeri.net/index.php?page_id=1&article_id=4046, http://www.dagligvarehandelen.com/xp/pub/venstre1/siste/431866


Den økologiske kyllingen skal på slankekur
I følge Nortura er dagens økologiske kyllinger for store for Ola Nordmann. Kylling er populær middagsmat i Norge, men salget av det økologiske kyllingkjøttet utgjør en kun en liten del. I følge undersøkelser ønsker 30 % av forbrukerne å spise mer økologisk kylling og Nortura mener at det er vekten på kyllingen som er problemet. Den kyllingrasen som brukes i Norge vokser fort og i konvensjonell produksjon slaktes kyllingene etter 30 dager, økologisk kylling skal leve og fores med økologisk for i minst 70 dager for å kunne være Debio-godkjent.

Kilde: http://www.dagligvarehandelen.com/xp/pub/venstre1/siste/oekokyllingen_skal_slankes


Norgesgruppen satser økologisk
Under Landbruksdepartementets store klimakonferanse på Gardermoen 3.juni, sa informasjonsdirektør Per Roskifte, at Norgesgruppen satser videre på økologisk vekst som del av sin miljøstrategi. Målet er 400 millioner kroner i økologisk omsetning i løpet av 2010.

Kilde: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=11217&wce=dokumentLes flere økonyheter på http://www.oikos.no/