NYHETSBREV NR 20/10 FRA OIKOS- ØKOLOGISK NORGE

NYHETSBREV 01. juni 2010

Økologisk grønt opp 74 % hos Coop

 

Coop Norge har i følge miljøsjef Knut Lutnæs, hatt en vekst på 74 % innen økologisk grønt de første fire månedene i år, sammenlignet med samme periode i fjor.

 

Hemmeligheten ligger i Coops store og vellykkede satsing på økologiske urter. - At Coop la om alle ferske urter til økologisk var det viktigste nye som skjedde innen økologisk frukt og grønt i 2009, sier markedssjef i Oikos - Økologisk Norge, Kristina Alnes.

 

Kilde: Oikos

 

Stavangers beste økobutikk blir kåret den 2. juni på konferansen Økomat på alles fat.

 

Kåringen er en del av Oikos - Økologisk Norges' AKTIV ØKO forbrukerkampanje og er i Stavanger arrangert i samarbeid med Økoløft-prosjektet i Stavanger kommune og Oikos - Økologisk Norges' lokallag i Rogaland.

 

I Stavanger skal det kåres den beste økobutikken, basert på utvalg. Det skal også kåres den "beste blant de store", der vi har sett på fullsortiments-butikker i de store dagligvarekjedene i Stavanger. - Vi har valgt å legge til denne ekstra utmerkelsen for å vise hva den beste av de store dagligvarekjedene i kommunen får til på økologi, sier Kristina Alnes. - Mange bevisste forbrukere handler hos de store dagligvarekjedene, og et tiltak med relativt lav terskel for forbruker å bytte til den beste butikken blant disse.

 

Oslos beste økobutikker blir kåret lørdag 5. juni på Oslo Miljøfestival 

 

Oikos - Økologisk Norge vil kåre den beste økologiske butikken i Oslos bydeler Grünerløkka, St. Hanshaugen, Sagene, Frogner, Gamle Oslo og Oslo sentrum. - Hensikten med kåringen er å gjøre bevisste forbrukere oppmerksomme på hvilken butikk i deres nærområde som har det beste økoutvalget, slik at de legger sin neste handletur dit, sier Kristina Alnes, markedssjef i Oikos - Økologisk Norge.

 

Heløkologisk Bondens marked

Som en del av Oslo Miljøfestival arrangeres tidenes første økologiske Bondens marked. Her vil du finne spennende oster, kjøtt, saft, syltetøy, honning, bakevarer, urter, te, jordskokk, sopp, salat, sesongens grønnsaker mm.

 

Sammen med Bondens marked er Kolonihagen økologisk café, www.kolonihagen.no. De serverer fristende retter basert på råvarer fra Bondens marked.

 

Når: 5. juni. 2010, 10:00am - 5:00pm

Hvor: på Karl Johan (v/Universitetsplassen)

 

Ukens konkurranse

 

Hver uke i mai og juni vil det bli lagt ut ukens spørsmål på Oikos-sidene. Vi trekker en vinner blant de med riktig svar som får tilsendt et miljøvennlig handlenett i økobomull.

 

Ukens spørsmål er:

Hvor mange økobønder finnes det i Norge?

 

Delta i konkurransen ved å sende dit svar og din postadresse til kristina@oikos.no