NYHETSBREV NR 21/08 FRA OIKOS

NYHETSBREV 22. september 2008

Økologisk marked på Sagene skole
Onsdag 17. september arrangerte Sagene skole i Oslo høstmarked. I salgsboden var det økologiske grønnsaker. På menyen sto det eplekake, grønnsaksuppe og gresskarsuppe som elevene hadde laget av økologiske grønnsaker de hadde dyrket selv.

Kilde: http://www.ostkantavisa.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080919/NYHETER/341264931/1050


Kjedene krever øko-tiltak
I forbindelse med lanseringen av årets økologikampanje i Spikersuppa på lørdag 20.sept. kom NorgesGruppen, ICA Norge, Coop Norge og Rema 1000 med klar melding til Regjeringen. Kjedene overleverte et brev til politisk rådgiver i LMD, Ane Hansdatter Kismul, med oppfordring om at regjeringen må sette fart i arbeidet om å tilrettelegge for økologisk produksjon i Norge, slik at man kan fylle den stadig økende etterspørselen med norske, økologiske varer. I følge tall fra AC Nielsen har salget av økologiske varer økt med 30,6 % hittil i år og man ligger an til å oppfylle Oikos' beregninger om at den økologiske omsetningen vil passere 1 milliard kroner i 2008.

Kilde: http://www.dagligvarehandelen.com/xp/pub/venstre1/siste/dagligvarekjedene_krever_oeko-tiltak ,Oikos


Økologisk folkelunsj
Grønn Hverdag serverte i helgen gratis økologisk folkelunsj i Spikersuppa i Oslo i forbindelse med Oslo Miljøfestival. Lunsjen skulle vise et utvalg av det økologiske sortimentet som finnes på markedet og Grønn Hverdag ønsket å bevise at det går an å velge miljøvennlig også i matveien.


Reduserte priser på økologisk kraftfôr i FKRA
Felleskjøpet Rogaland Agder har nylig satt ned prisene på sitt økologiske kraftfôr. Natura Drøv 15 går ned fra 5,19 kr/kg til 4,30 kr/kg, og Natura Drøv 17 går ned fra 5,26 kr/kg til 4,66 kr/kg.
- Ei veldig positiv og nødvendig prisnedsetting, sier Jon Magne Holten, fagsjef landbruk i Oikos.

Kilde: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=10719&wce=dokument


Supertilbud
Nå kan vi glede alle som ikke har rukket å melde seg inn i Oikos med at vi tilbyr en spesialpakke. Melder du deg inn nå så betaler du kun 365 kr for resten av 2008 og hele 2009. Du kan melde deg inn via våre nettsider.

Meld deg inn her: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?N=5033


Støtt oss i vårt arbeid!