NYHETSBREV NR 23/10 FRA OIKOS- ØKOLOGISK NORGE

NYHETSBREV 21. juni 2010

AKTIV ØKO: kampanjemål vil bli nådd!

Kampanjen AKTIV ØKO har som mål å få kåret den beste økobutikken i 20 kommuner eller bydeler. Dette målet vil bli nådd; kåringer er overstått, underveis eller planlagt i 21 kommuner!

 

- Vi er veldig fornøyd med at så mange kommuner får sin beste økobutikk kåret, sier Kristina Alnes, markedssjef i Oikos - Økologisk Norge. Kåringen har engasjert mange, det er tydelig at det er nyttig for forbrukere å få vite hvilken butikk i sitt nærområde som er best på økologi.

 

Kilde: Oikos

 

 

Ny Økogaide for hele landet

Liker du å jakte på de gode opplevelsene, de gode smakene og de mest naturlige produktene. Nå får du hjelp av Oikos magasinet Ren Mat. Er du på jakt etter spisesteder som bryr seg, butikkene med godt økologisk utvalg, så finner du dette i Ren Mats rykende ferske Økogaide for 2010.

 

Se økogaiden her.

 

 

Synd at Skaugum ikke blir økologisk nå, sier Oikos - Økologisk Norge

Slottet uttalte onsdag 16. juni at en etter tre forsøk ikke har lyktes med å få på plass en forpakter som kan drive gården, og at de nå velger å avvikle husdyrproduksjon og leie bort jordene. Innen 1. oktober i år skal fjøset tømmes og de 110 dyrene bort fra Skaugum, dermed forsvinner et av de siste brukene med melkeproduksjon i Asker

 

- Det var veldig skuffende at Slottet gir opp arbeidet med å legge om Skaugum gård til økologisk melkeproduksjon, sier daglig leder i Oikos - Økologisk Norge, Reidar Andestad. Nå ber Oikos om at krav om økologisk drift legges inn i leieavtalene som skal inngås, sier Reidar Andestad.

 

Kilde: Oikos / Budstikka

 

 

Ukens konkurranse

Hver uke i mai og juni vil det bli lagt ut ukens spørsmål på Oikos-sidene. Vi trekker en vinner blant de med riktig svar som får tilsendt et miljøvennlig handlenett i økobomull.

 

Ukens spørsmål er:

 

I hvor stor andel av norske jordbær ble det funnet sprøytemiddelrester  av Mattilsynet i fjor?

 

Delta i konkurransen ved å sende ditt svar og din postadresse til kristina@oikos.no