NYHETSBREV NR 24/08 FRA OIKOS

NYHETSBREV 04. november 2008

Økokjøtt opp 63 %
Nortura rapporter om 63 % vekst i omsetningen av økologisk kjøtt i første halvdel av 2008. Det er gledelig og betyr at forbrukerne nå finner økologiske kjøttvarer i langt flere butikker enn før, sier Reidar Andestad, daglig leder i Oikos, fellesorganisasjon for økologisk produksjon og forbruk. Særlig økologisk kjøttdeig har økt i popularitet.

Kilde: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=10731&wce=dokument


Nortura kommer med eget øko-varemerke
Nortura har samlet alle sine økologiske varer under navnet "Økologiske Nordgården". Dette skjer i forbindelse med lanseringen av nye pakninger på pinnekjøtt og egg. I tillegg vil det komme flere økologiske kalkunprodukter nå i november.
Hovedlanseringen blir i februar, da vil også Gilde og Prior sine nåværende produkter få den nye emballasjen og merkningen. Det vil være mellom 15 og 20 ferske og foredlede økologiske kjøtt produkter.
Kilde: http://www.dagligvarehandelen.com/xp/pub/venstre1/siste/nortura_samler_oekosatsing_i_eget_varemerke


Åpent møte på Stange om økologisk landbruk
Lørdag 15. november blir det møte om økologisk landbruk på Fokhol gård. Hvorfor drive økologisk, orientering om studietilbudet innen økologisk landbruk ved Blæstad og kulturelle innslag står på programmet. Alle er velkommen!

Kilde: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=10734&wce=dokument


Temamøte om husdyrvelferd i Oikos Solør 10. november
Oikos Solør (Solør økologisk landbrukslag) inviterer alle interesserte til temamøte om husdyrvelferd mandag 10. november kl 19. Alle interesserte er velkommen!

Kilde: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=10732&wce=dokument


Supertilbud
Nå kan vi glede alle som ikke har rukket å melde seg inn i Oikos med at vi tilbyr en spesialpakke. Melder du deg inn nå så betaler du kun 365 kr for resten av 2008 og hele 2009. Du kan melde deg inn via våre nettsider.

Meld deg inn her: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?N=5033


Støtt oss i vårt arbeid!