NYHETSBREV NR 24/09 FRA OIKOS

NYHETSBREV 10.august 2009

A-magasinets oppslag misvisende - økomat skårer klart best på helse
gått gjennom rapporten fra Food Standards Agency (FSA) i Storbritannia og blant annet funnet følgende mangler: de har bare sett på forskning skrevet på engelsk, har ekskludert resultatene fra nesten halvparten av dokumentene og har ignorert forskning fra EU som ble publisert i april i år. A-magasinet refererer dessverre ikke til denne viktige informasjonen i sitt oppslag i helgen.

Kilde: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=11305&wce=dokumentIndia: bønder legger om til økologisk
Økologisk landbruk begynner å bli populært i deler av India. Bønder i Ferozepur-distriktet i Punjab dropper gradvis kjemisk landbruk til fordel for økologisk landbruk, skriver Asian News International.

Kilde: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=11307&wce=dokumentOikos på Øyafestivalen
Onsdag til lørdag denne uken vil Oikos være til stede på Øyafestivalen i
Middelalderparken i Oslo. Her vil Oikos tilby festivaldeltagere informasjon om økologisk mat og landbruk.
Helt siden Øyafestivalen valgte å satse på økologiske råvarer i 2003, har Oikos og
Øyafestivalen samarbeidet tett for å få til at all mat som serveres på festivalen skal være økologisk. De siste to årene har festivalen servert 130.000 porsjoner, laget med 50 tonn økologiske råvarer!

Øyafestivalen satser på kortreiste, økologiske produkter; grønnsaker fra Vestfold, kjøtt
fra Oslo-området og egg og kylling fra Telemark.

Koblingen mellom kulturarrangement og servering av økologisk mat blir gjennomgående positivt mottatt av festivaldeltagere landet over, sier Idun Leinaas, prosjektleder på festivalprosjektet i Oikos. -Øyafestivalen er den musikkfestivalen med størst forbruk av økologiske råvarer i Norge. De kan altså klart ta på seg rollen som et foregangseksempel for andre arrangører, næringsliv og privatpersoner, fortsetter Leinaas.

For mere informasjon om Øyafestivalens miljøarbeide og for oversikt over menyen på årets festival, se http://oyafestivalen.com/pages/nor/17-miljoe

For mere informasjon om Oikos og festivalprosjekt, se her

 

Les flere økonyheter på http://www.oikos.no/