NYHETSBREV NR 24/10 FRA OIKOS- ØKOLOGISK NORGE

NYHETSBREV 9. juli 2010

AKTIV ØKO: kampanjen over for denne gang

AKTIV ØKO forbrukerkampanje har pågått siden begynnelsen av mai og hatt som mål å inspirere, engasjere og rekruttere aktive økoforbrukere. Kampanjen har engasjert forbrukere til å etterspørre varer i sin nærbutikk, bidra til kåring av den beste økobutikken i sin kommune, bli med i konkurranser og holde seg oppdaterte på økonyheter.

 

Kampanjen AKTIV ØKO hadde som mål å få kåret den beste økobutikken i 20 kommuner eller bydeler. Dette målet vil bli nådd; kåringer er overstått, underveis eller planlagt i 21 kommuner. - Vi er meget fornøyde med kampanjens respons og at så mange har latt seg engasjere, sier markedssjef i Oikos- Økologisk Norge, Kristina Alnes. Til alle de engasjerte økoforbrukere vil jeg si, stå på! Dere gjør den viktigste markedsføringsjobben for økologi i Norge!

 

Les mer her.

Mindre muggsoppgifter i økologisk korn

Økologisk korn har mindre muggsopp og soppgifter enn konvensjonelt korn, slår en ny rapport fra Veterinærinstituttet fast. Fagsjef Jon Magne Holten i Oikos - Økologisk Norge sier til Nationen at han synes de økologiske kornprodusentene kan være stolte av at de dyrker korn med lite soppgift.

 

Kilde: Oikos / Nationen

 

Klimapotensial i økologisk landbruk

Flere nye prosjekter innen klimatiltak i jordbruket har fått melding om at de får støtte fra Statens Landbruksforvaltning (SLF). Oikos - Økologisk Norge har fått støtte til oppfølging av sin klimarapport. -Det er viktig å fremme en best mulig agronomisk praksis i økologisk landbruk, basert på nyere kunnskap om klimagassutslipp, sier daglig leder Reidar Andestad. Prosjektstøtten fra SLF gjør det mulig for oss å bidra på dette området. Oikos holder også tett kontakt med internasjonale miljøer som jobber med klima og økologisk landbruk, og vil anvende kunnskaper herifra tilpasset norske forhold.

Les mer her.

 

Økologisk etterspørsel på Hovefestivalen

Festivalsommeren er for alvor i gang. På Hove utenfor Arendal roper flere av festivalens artister etter økologisk føde, i følge både Dagbladet og Hoveposten. - Det er mulig artistene får oppfylt sine krav om økologisk servering backstage, men festivalpublikum har få muligheter til å innta økologisk mat og drikke. Hovefestivalen har fremdeles en vei å gå i forhold til å nå sitt mål om minst 15% økologisk mat under arrangementet, sier arrangementveileder Marte von Krogh i Oikos - Økologisk Norge.

 

Les mer her.

 

 

Dette er det siste nyhetsbrevet fra Oikos - Økologisk Norge før fellesferien, vi er tilbake med ukentlige økonyheter i august.

 

God sommer!