NYHETSBREV NR 25/08 FRA OIKOS

NYHETSBREV 10. november 2008

Bioforsk Økologisk inviterer til seminar
Bioforsk Økologisk har gleden av å invitere til sluttseminar for prosjektet "Frafallet blant norske økobønder - hva er årsakene?". Bakgrunnen for prosjektet er at mellom 150 og 200 økologiske produsenter har meldt seg ut av Debio-ordningen hvert år siden 2002. Dette gjør det vanskeligere å nå de offentlige målsetningene om 15 % økologisk produksjon og forbruk. Seminaret foregår tirsdag 18. november fra kl 10 til 14:30, hos Statens landbruksforvaltning, Stortingsgata 28, Oslo.
Møt opp i god tid, siden registrering i resepsjonen hos SLF i 5.etg.er nødvendig. Seminaret er gratis og åpent for alle interesserte, men påmelding er nødvendig til Anne-Kristin Løes, anne-kristin.loes@bioforsk.no innen torsdag 13. november.

Kilde: Bioforsk Økologisk


Seier for økodans hos ICA!
Oikos utroper ICAs kampanje for "I love eco" til den beste økologiske
markedsføringskampanjen i 2008. - Vi er imponert over kreativitet og
gjennomføring av kampanjen med lanseringen av det nye økovaremerket "I
love Eco", sier Reidar Andestad, daglig leder i Oikos, fellesorganisasjonen for økologisk produksjon og forbruk. Nå håper vi de følger opp og arrangerer økodans med godt vareutvalg over hele landet! ICA kåres vinner av økologisk markedsføring i 2008.

Lag din egen økodans.
Du kan lage din egen økodans på nettet på http://www.ecodance.no/

Kilde: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=10737&wce=dokument


Coop Sverige suser frem
I 2007 sto kjeden for drøyt halvparten av den økologiske omsetningen i dagligvarehandelen, og de økt omsetningen med 22%. Takket være interesserte forbrukere øker omsetningen også i år.
Coop Sverige har hittil i år økt omsetningen av økologiske varer med 50% sammenliknet med i fjor.

Kilde: http://www.ekoweb.nu/?p=9915 


Supertilbud
Nå kan vi glede alle som ikke har rukket å melde seg inn i Oikos med at vi tilbyr en spesialpakke. Melder du deg inn nå så betaler du kun 365 kr for resten av 2008 og hele 2009. Du kan melde deg inn via våre nettsider.

Meld deg inn her: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?N=5033


Støtt oss i vårt arbeid!