NYHETSBREV NR 25/09 FRA OIKOS

NYHETSBREV 17.august 2009

Salgsløft for økoegg
Rema 1000 har i to om ganger senket prisen på økologiske egg, dette har medført en økning i salget på 200 prosent.
Økologisk hønsehold skiller seg betydelig fra konvensjonell produksjon. Det stilles strenge krav til fôring og stell av høner i økologisk produksjon, blant annet skal økologiske høner få gå fritt både inne og ute.

Daglig leder Reidar Andestad i den økologiske fellesorganisasjonen Oikos har tidligere varslet at markedet har slitt med en underdekning på økologiske egg i mange år.

Kilde: http://okologisk.no/portal/artikler/2009/1250491656.46


Stor vekst i norske økologiske besøks- og jobbgårder
I 2005 var det 5 norske gårdsbruk med i World Wide Opportuniteis on Organic Farms. Nå er det 31 som tilbyr overnatting og mat mot jobbing på gården, melder Nationen og nettstedet http://www.okologisk.no/.

Kilde: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=11316&wce=dokument


Gartnerhallen får mer økologiske grønnsaker enn de omsetter
Nationen skriver 11.august at flere økologiske grønnsaksprodusenter får levere langt færre produkt enn det de kan produsere. Økologisk gulrot selger svært godt og tilbys i de fleste butikker. Vanskeligere kan det ofte i være å finne andre økologiske grønnsaker og poteter i lavpris butikkene.

Kilde: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=11311&wce=dokument


Oikos på Pstereofestivalen i Trondheim
21. og 22. august skal Oikos vere tilstades på Pstereofestivalen i Trondheim. Pstereo har arbeidd mykje for å byggje opp ein miljøprofil. Det vil bli servert økologisk mat. Oikos skal informere om økologisk jordbruk og mat, og servere økologisk snacks og drikke.

For meir info, sjå http://www.pstereo.net/