NYHETSBREV NR 26/08 FRA OIKOS

NYHETSBREV 17. november 2008

Sprøytemiddelrester påvirker barns hormoner
Sprøytemidler er på listen over stoffer som virker hormonforstyrrende og påvirker barns pubertetsutvikling. Overlege Katharina Main på det danske Rigshospitalet mener at økologisk mat er en metode for å minske kontakt med hormonforstyrrende stoffer, skriver Økologisk Landsforening med referanse til Dagbladet Politiken.

Les mere på http://www.okologi.dk/Nyheder/search-nyhed-detail.asp?Id1=2119  
og her: http://politiken.dk/tjek/sundhedogmotion/kropogkemi/article594750.ece - se særlig faktaboks med overskriften "Den værste kemi"


Nye produkter
Vi har igjen gleden av å følge opp vår litt ustabile føljetong om nye produkter. Knorr har kommet med tre forskjellige buljongterninger; kjøtt-, hønse- og grønnsaksbuljong. Santa Maria har kommet med mangochutney og kokosmelk, og Polar Seafood har kommet med scampi som er merket med Naturland, et tysk økologimerke.

Kilde: Oikos, http://www.polar-seafood.no/index.php?action=post&id=61


Økologisk mat på døra
Stadig flere velger å få økologisk mat levert på døra. I snart fire år har Kolonihagen levert økologiske matvarer hjem til ca 2000 abonnenter i Oslo, Akershus, Østfold, Buskerud og Vestfold og det er stadig flere som melder sin interesse.
Kolonihagen planlegger nå å åpne en egen butikk i Oslo Vest.

Kilde: http://oslopuls.aftenposten.no/aktivitet_friluft/article102014.ece  
http://www.kolonihagen.no/default.aspx


Supertilbud
Nå kan vi glede alle som ikke har rukket å melde seg inn i Oikos med at vi tilbyr en spesialpakke. Melder du deg inn nå så betaler du kun 365 kr for resten av 2008 og hele 2009. Du kan melde deg inn via våre nettsider.

Meld deg inn her: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?N=5033


Støtt oss i vårt arbeid!