NYHETSBREV NR 26/10 FRA OIKOS- ØKOLOGISK NORGE

NYHETSBREV 16. august 2010

8 år med økologisk mat på Øyafestivalen

11.-14.august vert det arrangert festival i Middelalderparken i Oslo. I år igjen vil Øyafestivalen i Oslo servere økologisk mat til sine artistar, frivillige og publikum. - Øyafestivalen har den mest gjennomførte økologiske profilen av alle dei største festivalane i Noreg, og har eit stort engasjement for dette, seier Marte von Krogh, prosjektmedarbeidar i Oikos. På festivalen var Oikos stades, med presentasjon av økologisk kjøkenhage og smoothiesykling.

 

Kilde: Oikos

 

  

Coop Mega Kolvereid er best på økologi i Nærøy

Coop Mega Kolvereid ble torsdag 12. august kåret til den beste økobutikken i Nærøy kommune. Ordfører Steinar Aspli sto for overrekkingen av prisen sammen med Økoløft prosjektleder i Nærøy, Tone Aune.

 

Ferskvaresjef Olav Wahl tok imot prisen på vegne av Coop Mega Kolvereid. Til Namdalsavisa sier han at økologiske varer - helst med god leveringssikkerhet - er velkomne artikler i forretningen.  - Kundene etterspør hele spekteret av økologiske varer, det være seg brød, frukt, grønnsaker og en rekke andre varer, sier Wahl til avisa.

 

Kilde: Oikos / Namdalsavisa

 

26. august: Økologisk seminar på Den Norske Matfestivalen i Ålesund

Oikos arrangerer seminaret "Økologisk landbruk - helse, etikk og miljø i praksis?" under den Norske Matfestivalen i Ålesund. Seminaret vil ha foredrag om etisk handel, bærekraftig mat og helse og ernæring. Det vil også være smaksprøver fra lokale økologiske produsenter og kåring av Ålesunds beste økobutikk.

 

For påmelding, send e-post til idun@oikos.no.

 

Les mer her.

 

- Økologisk mat bedrer helsa

Til Aftenbladet uttalte kreftsyke Helge Ole Bergesen at han har fått bedre helse etter å ha lagt om til mer økologisk kosthold. Han får medhold fra Gerd Holmboe-Ottesen, professor ved avdeling for allmenn og samfunnsmedisin ved Universitetet i Oslo, i at økologisk mat er bedre for helsa.  Holmboe-Ottesen sier at økologisk mat inneholder flere antioksidanter og andre viktige plantestoffer av betydning for helsen og har en mer gunstig fettsammensetning.  

 

Kilde: Aftenbladet

 

 

20. - 21. august: Fagdag økologisk/ biodynamisk grønnsaks- og potetdyrking og jubileumsdag på Fokhol gård

Fokhol Gård har gjennom de siste 20 år vært leverandør av økologiske grønnsaker og poteter til det norske markedet. De var også en foregangsgård for utviklingen av den moderne speltdyrkingen i Norge.

 

Det ønskes velkommen til en åpen fagdag om økologisk/ biodynamisk grønnsaks- og potetdyrking den 20.august og 20-årsjubileum den 21. August.

 

 

Les mer: fagdag /jubileumsdag