NYHETSBREV NR 28/10 FRA OIKOS- ØKOLOGISK NORGE

NYHETSBREV 31. august 2010

Rissa, Sande og Ålesunds beste økobutikker!

 

Den siste uken har det blitt holdt kåringer i Rissa, Sande og Ålesund. I Rissa stakk Coop Prix Rissa av med seieren som beste økobutikk. I økologiske omgivelser på Sande ble Meny Sande kåret til beste økobutikk i kommunen. Ålesunds beste økobutikk ble kåret under den Norske Matfestivalen og Coop Obs! Moa fikk her det ettertraktede diplom.

 

Kilde: Oikos - Økologisk Norge 

 

Rask økologisk utvikling i EU

 

Andelen av landbruksarealet som nå drives som økologisk er oppe i 4,3 %, i følge rapporten "En analyse av EUs økologiske sektor" fra EU-kommisjonen. I perioden 2000 - 2008 har den gjennomsnittlige veksten vært på 6,7 % i EU-15-gruppen og 20 % i EU-12-gruppen.- Dette viser at økologisk landbruk er i god framgang i EU, sier Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge.

 

I samme periode har vi hatt en stor vekst i omlegging til økologisk landbruk i Norge, her er tallene for 2009 4,3% andelmessig på samme nivå som snittet i EU i 2008. Tar vi med areal under karens i Norge, kommer vi opp i 5,6%. Blir så store karens areal lagt om, vil Norge sannsynligvis passere snittet i EU.

 

Kilde: Oikos - Økologisk Norge

 

 

Økodrift Homlagarden AS årets økoleverandør

 

Kalkunprodusenten Økodrift Homlagarden AS fekk tildelt prisen for Årets leverandør av økologiske produkt 2010 på Daglegvaredagen under Den Norske Matfestival i Ålesund. Det var eigar og styreleiar i Økodrift Homlagarden AS, Bjørn Brynjolf Pedersen som tok i mot prisen. -Oikos - Økologisk Norge gratulerer Homlagarden med velfortjent pris.

 

Kilde: Oikos - Økologisk Norge

 

 

 

Nå er det bare å bestille økologisk skolemelk!

 

En nyhet fra Tine er økologisk skolemelk med bringebærsmak. Den kan nå bestilles av foreldre og skoler på www.skolemelk.no. Du kan også bestille vanlig økologisk lettmelk. - Vi anbefaler foreldre og elever å benytte seg av de to tilbudene fra Tine på økomelk og er spente på hvordan bestillingene blir denne høsten, sier daglig leder i Oikos - Økologisk Norge, Reidar Andestad.

 

Kilde: Oikos - Økologisk Norge / Skolemelk.no

 

 

Invitasjon til Økomoteshow

 

Som del av Nasjonal økokonferanse 2010 i regi av Landbruks- og matdepartementet og Statens landbruksforvaltning inviterer vi til Økomoteshow & intimkonsert med Christel Alsos!

 

Økomoteshowet skjer tirsdag 7.september på Norsk Folkemuseum. På grunn av begrenset plass gjelder første kvinne/mann til mølla, påmelding til maiken@oikos.no

 

Klærne vi har på oss har en historie, det er bare ikke alle historiene som er like gode.

- Hjertelig velkommen til visning av klær med gode historier og engasjerte mennesker!

 

Mer informasjon