NYHETSBREV NR 29/09 FRA OIKOS

Nyhetsbrev 22. september 2009

Oikos inviterer til foredrag med professor Carlo Leifert

Sett av 7. november i kalenderen. Da inviterer Oikos til foredrag med professor Carlo Leifert fra University of Newcastle. Leifert er en av de sentrale forskerne i det femårige EU-prosjektet QLIF (QualityLowInputFood), som ble avsluttet tidligere i år. På seminar hos Oikos, 7. og 8. nov, vil professor Leifert presentere resultater fra QLIF-prosjektet, blant annet om næringsinnhold i økologisk og konvensjonell mat og om de ulike driftformenes bærekraftighet.

 

Tid: 7. og 8. november 2009

Sted: Konferansesenteret, 6. etg., Miljøhuset G9, Grensen 9b, Oslo

 

Les mer om fag- og tillitsvalgtsamling på www.oikos.no

(http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=11124&wce=aktivitetskalender)

 

Les mer om QLIF på http://www.qlif.org/

 

 

Oikos inviterer til nasjonalt seminar om klima og økologisk landbruk

Landbruket i Norge og verden står overfor store utfordringer i forhold til energitilførsel, matforsyning og miljø. Oikos ønsker å sette lys på hvordan økologisk landbruk kan bidra til å redusere klimagassutslipp, gi økt karbonlagring i jord og samtidig være en strategi for tilpasning til et endret klima. Oikos inviterer landbruks- og miljøorganisasjoner, forvaltninga, bønder, forskere og andre interesserte til dagsseminar med paneldebatt om klima, matsikkerhet og økologisk landbruk.

 

Tid: onsdag 4. november 2009, kl 09.30 til ca kl 15.30

Sted: Konferansesenteret, 6. etg., Miljøhuset G9, Grensen 9b, Oslo

Påmelding innen 26. oktober på http://www.deltager.no/okoklimaseminar.

 

 

Brev til Jens

I et brev til Jens Stoltenberg, Kristin Halvorsen og Liv Signe Navarseter, ber Oikos regjeringen om å stå fast ved målsettingen om at 15 % av landbruksproduksjon og matforbruk i Norge skal være økologisk, i den nye regjeringserklæringen, men foreslår å endre året for måloppnåelse, fra 2015 til 2020.

 

- Målsettingen må opprettholdes fordi dette er viktig på grunn av miljø, klima og helse, sier daglig leder i Oikos, Reidar Andestad. - Økologisk landbruk skal være spydspiss for et mer miljøvennlig landbruk i Norge. Men Oikos foreslår at målet om 15 % skal nås i 2020 - vi innser at 2015 vil bli for kort tid.

 

Les mer på www.oikos.no

(http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=11383&wce=dokument)

 

 

Økologiske strømper i dagligvarehandelen

Pierre Robert Organic Collection er en ny serie med knesokker og strømpebukser i økologisk bomull. Produktene finnes i to forskjellige mønstre og tre forskjellige farger. Produktene finnes i følgende butikker: Coop Mega, Coop Obs!, Coop Extra, Spar Supermarked, Ica Supermarked, Ica Maxi og Meny. Oikos har hjulpet til med informasjon og prosessen rundt sertifisering, og rådgiver i Oikos, Maiken Pollestad Sele har en klar oppfordring til bevisste forbrukere: Løp og kjøp!

 

Kilde: Oikos

(http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=11377&wce=dokument)