NYHETSBREV NR 29/10 FRA OIKOS- ØKOLOGISK NORGE

NYHETSBREV 13. september 2010

Coop lansert ny økologisk melk!

 

Du kan nå kjøpe økologisk melk ekstra lett fra Rørosmeieriet i en rekke Coop-butikker, til samme pris som konvensjonell ekstra lett melk. - Meieriprodukter er den største økologiske varegruppen i Norge og vi gleder oss over at nye aktører satser på dette markedet, sier markedssjef i Oikos - Økologisk Norge, Kristina Alnes. I vårt naboland Danmark har konkurranse blant økologiske meieriprodusenter satt fart i det økologiske markedet, og Oikos håper at vi nå vil oppleve samme effekt i Norge, sier Alnes.

 

Leder i Norges Bondelaget, Nils T Bjørke, har i Nationen kritisert Coop for å selge melken billigere enn det som hadde vært naturlig. Til dette har Coop svart at prisingen er en kampanje for et nytt produkt og ikke et forsøk på å redusere merprisen til bonden. Oikos - Økologisk Norge synes det er flott at Coop aktivt markedsfører den nye melken og er skuffet over Bondelagets reaksjon.

 

Kilde: Nationen / Oikos

 

 

Økologisk satsning under Håndball-EM Kvinner 2010

 

Håndball-EM Kvinner 2010 skal spilles i Danmark og i Norge, med innledende runder på både Lillehammer og i Larvik 7. - 16. desember. Som ved andre internasjonale idrettsarrangement, er dette en viktig arena for å vise frem gode norske verdier, sier fagkonsulent i Oikos - Økologisk Norge Marte von Krogh, som koordinerer satsningen rundt økologisk mat i norsk håndball og under EM.

 

Kilde: Oikos

 

Go Eco med Norgesgruppen - ny økologisk satsing

 

NorgesGruppen kommer i 2011 med egen økologisk vareserie, med navnet Go Eco, fortalte konsernsjef Sverre Leiro tirsdag på nasjonal Økokonferanse på Kongsgården på Bygdøy. Dette merket skal konkurrere med Coops Ängalmarkserie og Icas I love Eco. Leiro slapp ut flere økologiske planer på møtet, som viser ny offensiv øko satstsing fra selskapet.

 

Kilde: Oikos

 

Et fargerikt økomoteshow!

 

Oikos gjennomførte et fargerikt økomoteshow på Folkemuseet på Bygdøy tirsdag kveld. Moteshowet var en del av Nasjonal økokonferanse 2010 7.-8. september. Det ble vist fram klær med gode historier av engasjerte mennesker. Klærne var enten av økologiske materialer, redesignet eller resirkulert.

 

Kilde: Oikos / Nationen

 

 

Økopris Vestlandet 2010 til Pascale Baudonnel

 

Pascale Baudonnel frå Undredal vart heidra for sitt heilskaplege engasjement for økologisk landbruk i vidaste forstand. Prisvinnaren er mest kjent for sitt engasjement for lokale mjølkeprodukt og økologiske foredlingsmetodar , men ho har i årevis også vore ein stor inspirator og pådrivar i det økologiske miljøet generelt, sa Reidar Andestad fra Oikos - Økologisk Norge under prisoverrekkinga ved opninga av Matfestivalen i Bergen.

 

Kilde: Oikos