NYHETSBREV NR 30/09 FRA OIKOS

Nyhetsbrev 29. september 2009

Likskapar og skilnader på økologiske og konvensjonelle lam

I desse fårikåltider kan det være nyttig å sjå på likskapar og skilnader mellom økologiske og konvensjonelle lam. Likskapen er at økologiske og konvensjonelle lam i stor grad har gått på utmarksbeite. Skilnaden kjem i at det økologiske lammet før og etter beitesesongen har gått på økologisk, usprøyta og ikkjekunstgjødsla innmarksbeite.

 

Så er det skilnad i at søya heile vinteren har ete økologisk fôr frå usprøyta og ikkjekunstgjødsla grasproduksjon. Lammet vert ikkje til i den augneblinken det reiser til fjells, må vite. Dette skriv Kristoffer Ullern Hansen, styremedlem Oikos Vest, i Klassekampen laurdag 26.september i innlegg mot Anne Viken som tidlegare har uttrykt mykje skepsis mot økologisk landbruk.

 

Leiar i Oikos, Reidar Andestad, vil utforda dei som seier dei nesten driv økologisk, i å søke Gratis Førsteråd hos Norsk Landbruksrådgivining og sjekke kravene til økologisk drift hos Debio, slik at dei kan gjere dei siste endringane og få økologisk godkjenning på plass.

 

Kilde:   Klassekampen (papirutgåva 26. sept), Oikos  

 

Trangt i toppen i Ren Mats butikktest

Ultra, Helios og Jacobs på Holtet er i en klasse for seg, sammen med nykommeren og årets vinner, Økologiske dagligvarer, i Stavanger. I tillegg har ICA kommet seg kraftig fra i fjor, og økt fra 60 til 72 poeng.

 

- En annen gledelig utvikling er at enkelte økologiske ferskvarer, slik som økologisk gulrot, epler og egg, begynner å gli inn i standardsortimentet i alle kjeder, til og med Joker, Kiwi, Rema 1000 og Bunnpris, forteller Kersti Mathiassen, markedssjef i Oikos.

 

Se resultatlisten og les intervju med vinnerne her.

 

 

Supertilbud i en ICA nær deg!

 

Denne uka gir ICA 40 % rabatt på alle produkter i den økologiske serien "I love eco". - Dette er en svært god anledning for øko-nybegynnere til å prøve økologisk laks, kalkun, egg, pasta, frokostblandinger, syltetøy, frukt og grønnsaker, samt mye, mye mer til svært hyggelige priser, eller for garvede økoforbrukere til gjøre et kupp, sier markedssjef i Oikos, Kersti Mathiassen.

 

Les mer om supertilbudet, som varer til 3. oktober, her.

 

 

Demostoppen opphevet

Coop hadde innført demostopp i alle sine butikker, som et forebyggende tiltak mot smitte av svineinfluensa. Nå er forbudet opphevet, så fra uke 41 vil Oikos' entusiastiske demofolk starte opp med økologisk demo i butikk igjen.

 

Kilde: Coop / Oikos

 

 

Les flere øko-nyheter på www.oikos.no